WhatsApp: Anuntul Surprinzator care Creeaza Multe Semne de Intrebare

WhatsApp Anuntul Surprinzator Creeaza Multe Semne Intrebare

WhatsApp este cea mai mare platforma de mesagerie, dar este si singura care poate furniza catre FBI informatii despre utilizatorii sai intr-un mod care ii permite agentiei federale americane sa urmareasca mult mai atent ceea ce fac oamenii in aplicatie. Conform unui document privat al celor de la FBI, ei pot obtine de la WhatsApp, aproape in timp real, informatii cu privire la persoanele cu care poarta conversatii, contactele din agenda lor, dar si ce alte contacte ii au in agenda proprie.

WhatsApp nu este singura aplicatie de mesagerie care poate oferi informatii de acest gen, insa este singura care poate oferi o data la 15 minute informatii cu privire la felul in care comunica intre ei utilizatorii, ceva cu adevarat ingrijorator. Textele mesajelor nu pot fi dezvaluite de catre cei de la WhatsApp, ele fiind criptate, insa in baza unui mandat, cei de la FBI pot primi informatii despre momentele in care utilizatorii din platforma comunica intre ei, cu actualizari o data la 15 minute.

WhatsApp: Anuntul Surprinzator care Creeaza Multe Semne de Intrebare

WhatsApp furnizeaza aceste informatii fara probleme catre FBI, NSA, sau oricare alta agentie federala, sau politieneasca, americana, desigur si din alte tari de pe glob, daca exista un mandat care sa o oblige sa faca acest lucru. Cei de la WhatsApp nu prea au ce sa faca in aceste situatii, iar asta pentru ca daca exista un mandat care le cere sa ofere aceste informatii, trebuie sa o faca, sau risca sa fie acuzate ca nu respecta legislatia tarii in care activeaza, iar serviciul sa fie, eventual suspendat.

WhatsApp  a spus intotdeauna ca nimeni nu poate citi mesajele trimise de catre oameni, iar ceea ce s-a descoperit in documentul intern al celor de la FBI confirma acest lucru, chiar daca ridica foarte multe semne de intrebare. WhatsApp dezvaluie o serie de date sensibile ale utilizatorilor, iar asta vizeaza inclusiv agendele de contacte ale oamenilor, iar date oarecum similare sunt furnizate si de catre alte platforme de mesagerie care trebuie sa respecte cererile autoritatilor, indiferent cand vin.

WhatsApp spune ca protejeaza, in rest, datele oamenilor, insa ramane de vazut ce alte informatii vor mai fi dezvaluite in viitor pentru a ne arata ca nu tot ceea ce ni se spune este chiar atat de linistitor pentru toata lumea.