Telekom: Decizia IMPORTANTA, ce Efect are pentru Clientii Romani

Telekom prudenta

Telekom este unul dintre marile grupuri de telecomunicatii care activeaza in Romania in momentul de fata, finalizand in toamna acestui an vanzarea diviziei de servicii fixe catre Orange, si pastrand divizia de servicii mobile. In cadrul acesteia din urma inca mai exista milioane de abonati care folosesc serviciile Telekom in viata de zi, cu zi, iar grupul de telecomunicatii incearca in continuare sa le ofere doar cele mai bune experiente in utilizarea lor.

Telekom a afirmat in repetate randuri in ultimii ani ca a facut investitii serioase in infrastructura sa de telecomunicatii din Romania, avand o acoperire substantiala la nivelul intregii tari, insa din pacate calitatea serviciilor nu e tocmai cea mai buna. Mai mult decat atat, Telekom este singurul grup de telecomunicatii din Romania care inca nu are o retea 5G activa in vreo zona din tara, iar asta desi Orange, Vodafone, DIGI Mobil au de ceva vreme puncte de acoperire in anumite localitati.

Telekom: Decizia IMPORTANTA, ce Efect are pentru Clientii Romani

Telekom a spus in repetate randuri ca nu va incepe procesul de creare a unei retele 5G pana in momentul in care va avea loc licitatia pentru frecventele 5G, dar cum aceasta nu e initiata nici la 2 ani distanta de cand era asteptata, e clar ca nu vom vedea asa ceva prea curand de la operator. Telekom a incercat de-a lungul anilor sa aduca in Romania tehnologii de ultima generatie pentru serviciile pe care le ofera pentru clienti, si a incercat sa ofere cele mai bune experiente posibile in baza lor.

Telekom inca are multe de recuperat pe partea 5G pentru a tine pasul cu grupurile concurente de telecomunicatii, ceva ce desigur ca nu este ieftin, insa deocamdata se pare ca planurile nu prea coincid si cu ceea ce vor sa faca autoritatile. Atat timp cat ANCOM nu va organiza licitatia pentru frecventele 5G, e improbabil ca Telekom sa lanseze macar partial reteaua sa 5G, cei de la DIGI Mobil oprind inca din aprilie 2020 extinderea propriei retele, din considerente similare.

Telekom ramane totusi un operator cu o retea 4G care acopera zone vaste din toata tara, asa cum este si normal, insa calitatea unora dintre serviciile oferite este pe masura pretului oferit pentru ele de catre clientii companiei.