Android: Noi PROBLEME pentru Telefoane, ce Trebuie sa Stii Acum

Android pitit

Android are dezvaluite noi probleme foarte seriose pentru utilizatorii din intreaga lume in momentul de fata, iar asta pentru ca, din pacate, vorbim despre o dezvaluire care ar trebui sa fie in atentia tuturor oamenilor chiar acum, ea aducand in discutie un nou malware care a fost ascuns in Google Play Store.

Android este un sistem de operare care in mod normal poate fi considerat a fi sigur, insa exista unele circumstante in care e posibil ca lucrurile sa nu stea chiar asa precum isi imagineaza oamenii, iar asta poate da nastere unor situatii problematice din multe puncte de vedere, cum este cea de acum.

Mai exact, o aplicatie numita Color Messages a fost descoperita in Google Play Store ca fiind disponibila cu malware-ul Joker, unul dintre cele mai periculoase tipuri de malware bancar care exista, ea fiind descarcata de catre peste 500.000 de oameni pana in momentul de fata, aplicatia in sine fiind mult mai populara.

Inainte ca aplicatia sa fie eliminata din Google Play Store de catre cei de la Google, ea a adunat atat de multe descarcari incat poate fi considerata ca facand parte dintr-un atac de succes al celor care s-au gandit sa o ofere, insa din pacate ea nu ar fi singur care ar putea fi distribuita intr-un asemenea mod in magazin.

Malware-ul este de multa vreme o problema in cazul Android, insa aplicatiile care sa fie infectate si sa fie distribuite prin Google Play Store nu sunt chiar atat de des intalnite, asa ca aici exista vesti bune pentru ca raritate alor ne asigura de faptul ca beneficiem totusi de un anumit nivel de protectie, in final.

Android pitit malware

Totusi, atunci cand aplicatiile acestea apar, ele sunt descarcate pe sute de mii de telefoane cu sistem de operare Android, iar in cele mai multe cazuri oamenii nici macar nu stiu ce se intampla, sau de ce pot avea banii furati din conturile bancare, de exemplu, iar de aceea trebuie sa avem foarte mare grija.

Google incearca sa elimine foarte rapid din Play Store orice fel de aplicatii care genereaza probleme, astfel ca ele nu ajung sa petreaca foarte mult timp in magazinul sau, dar totusi, cele care raman acolo suficient pot genera batai de cap mari pentru oameni.