Romania: Cati Romani au Murit din Cauza COVID-19 Pana Acum

Romania Cati Romani Murit Cauza COVID-19 Pana Acum

CNCAV trage un semnal de alarma cu privire la decesele generate de catre COVID-19 pana in momentul de fata in Romania, iar asta in conditiile in care vorbim despre nu mai putin de 58.232 persoane care si-au pierdut viata pana acum, cel putin conform raportarilor oficiale.

Autoritatile din Romania spun ca 40% din totalul acestor decese au fost raportate doar intre 1 septembrie si 20 decembrie 2020, adica in timpul valului 4 al Coronavirus, cel mai devastator de pana acum, din punct de vedere al deceselor, iar valul 5 e anuntat a fi si mai grav.

“58.232 de români au murit până astăzi din cauza COVID-19. Mult prea mulți bunici, părinți, copii, cunoscuți și necunoscuți au murit din cauza acestei boli.

Din 1 septembrie și până în 20 decembrie au fost raportate 23.662 de decese, 40.63% din totalul deceselor COVID-19 în România.

Ținând cont de creșterea numărului de decese în pandemie, se prea poate ca numărul real de decese cauzate de COVID-19 să fie mai mare.

Vă rugăm să respectați măsurile de protecție! Mergeți la vaccinare!

În momentul de față sunt peste 1.6 Milioane de locuri disponibile la vaccinare în țară, din care peste 150 de mii doar în București.

Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19.”