DACIA Logan: Anuntul Oficial care a SURPRINS Foarte Multi Romani

DACIA Logan Anuntul Oficial SURPRINS Multi Romani

DACIA Logan este una dintre cele mai vechi masini produse de catre DACIA in Romania, dar si una dintre vedetele gamei care genereaza vanzari sustinute in fiecare an, insa un anunt oficial a surprins multa lume. Mai exact, conform datelor oficiale venite de la autoritatile din Romania, DACIA Logan a fost depasita din nou in decembrie de catre modelul Spring in ceea ce priveste vanzarile din Romania, o adevarata surpriza pentru producatorul din Romania.

DACIA Logan fusese depasita in noiembrie de catre Spring in vanzarile de masini noi in Romania, si putini se asteptau ca acelasi lucru sa se intample inclusiv in decembrie, insa iata ca lucrurile au stat complet diferit. In luna decembrie Spring a inregistrat 1500 de unitati vandute, in timp ce DACIA Logan a inregistrat vanzari de doar 1277 de unitati, o scadere considerabila in Romania, de nu mai putin de 42.5% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

DACIA Logan: Anuntul Oficial care a SURPRINS Foarte Multi Romani

DACIA Logan si Spring au fost singurele modele de masini care au inregistrat vanzari de peste 1000 de unitati in decembrie in Romania, ceea ce reprezinta o realizare cu adevarat impresionanta pentru DACIA. Cu aceste cifre, DACIA Logan a adunat in 2021 vanzari de 13.270 de unitati, in scadere cu 28.2% fata de anul 2020 cand pandemia a generat numeroase probleme pentru industria auto, insa iata ca nici anul acesta nu a fost unul grozav pentru acest model.

DACIA Logan a cedat o parte dintre vanzari catre Spring, insa si alti producatori au avut vanzari mai mari in Romania, reusind sa preia si o parte dintre cele care au mers in 2020 catre Renault. Per total, in 2021 au fost vandute aproape 120.000 de masini noi in Romania, in scadere cu 4.1% fata de anul 2020, deci DACIA Logan a avut o evolutie mai proasta decat intreaga piata, dar e de asteptat din moment ce un model complet nou a aparut in gama.

DACIA Logan ramane una dintre cele mai importante masini pe care DACIA le vinde in momentul de fata, iar asta chiar daca in multe alte tari importante din Europa modelul a fost scos din vanzare de ceva vreme.