Barcelona: Decizia Importanta, cu ce si-a UIMIT Fanii din Toata Lumea

Barcelona Decizia Importanta UIMIT Fanii Toata Lumea

Barcelona traverseaza o perioada dezastruosa atat  pe plan intern cat si in Europa, echipa „blaugrana” fiind  eliminata prematur din Champion League. Cu doar 31 puncte, Barcelona ocupa locul 6 in campionatul Spaniei, si incearca din rasputeri sa revina in elita fotbalului mondial. Astfel, antrenorul catalanilor, Xavi, incepe sa-si faca o lista cu jucatorii pe care doreste sa–i  achizitioneze.

Barcelona are foarte multe nume de jucatori in “colimator” pentru un nou transfer, insa ceea ce pare ca ii trebuie clubului catalan este aducerea unui atacant de valoare pentru a suplini golurile lasate de Messi, Suarez sau Griezman.

Barcelona pare sa-l vrea pe Erling Haaland, jucatorul echipei Borussia Dortmund, el fiind tinta prioritara a clubului catalan, care spera ca in cele 13 zile ramase din perioda de transferuri, sa rezolve aducerea atacantului norvegian in varsta de 21 ani. Cu 13 goluri marcate in 15 meciuri jucate in Bundesliga, Erling Haaland este unul dintre cei mai ravniti jucatori din Europa la ora actuala. Acesta mai are contract cu Dortmund pana in vara anului 2024, insa datorita evolutiilor foarte bune, de  tanarul atacant se intereseaza cluburi importante din Europa.

Barcelona are totusi o misiunea grea, deoarece referitor la viitorul sau, Erling Haaland a declarat ca se simte presat de conducerea clubului :”In ultimile sase luni,n-am spus nimic de viitorul meu, din respect pentru club. In ultima vreme ei ma imping sa iau o decizie. Vreau doar sa ma concentrez asupra fotbalului, insa e imposibil. Nu e momentul ideal pentru a lua asemenea decizii, suntem intr-o faza importanta a sezonului. insa Dortmund ma preseaza”

Pentru Barcelona, Haaland ar reprezinta o adevarata lovitura pe piata transferurilor, datorita varstei, fizicului impunator, dar si calitatilor de marcator, insa si dat fiind ca echipei ii lipseste un adevarat numar noua, atacantul ramanand obiectivul numarul unu pentru grupare. La doar 21 de ani, Haaland are cifre remarcabile atat in campionat, dar mai ales in Champions League, unde in doar 19 jocuri a inscris 23 de goluri pentru Borussia Dortmund.

In ciuda dimensiunilor sale (1.94m), acesta are o viteza foarte buna in atacurile catre poarta adversa. Insa ceea ce l-ar putea face sa se adapteze cel mai bine la Barcelona, este „obsesia” lui de a marca, iar aparitia lui in careul advers ar impune oarecare teama in randul fundasilor adversi.

Editor M.E.D.