Formula E: Masina de Siguranta Surpriza Anuntata in mod Oficial

Formula E Masina Siguranta Surpriza Anuntata mod Oficial

Formula E este cea mai importanta sportiva in care sunt implicate exclusiv vehicule complet electrice, cursele avand lco pe circuitele stradale in orase precum Londra, Mexico City, Seoul, Berlin, sau New York . Prima cursa din lume a avut loc in anul 2014 la Beijing, si a fost castigata de pilotul di Grassi, iar campionatul din acel an a fost castigat de Nelson Piquet jr., fiul legendarului pilot de Formula 1 Nelson Piquet.

De stiut este faptul ca motoarele masinilor elctrice care participa in campionatul formulei E, sunt furnizate de mari producatori de autovehicule, precum Mercedes, Audi sau BMW.

Pentru sezonul 2022,noul autovehicul de siguranta din circuitul formulei E va fi Porche Taycan Turbo S, un sedan complet electric care va debuta pe 28 – 29 ianuarie pe circuitul de la Diriyah, in Arabia Saudita. Noua masina de la Porche a fost transformata in masina de siguranta, necesitand instalarea unor bare de protectie in care sunt integrate lumini intermitente, si montarea unor scaune de curse tip scoica, cu centuri de siguranta in sase puncte.

Noul Porsche Taycan Turbo S este echipat cu doua motoare electrice care dezvolta 761 de cai putere, si accelereaza de la 0 la 100 km/ora in doar 2,8 secunde atingand o viteza maxima de 260km/ora. Astfel acest automobil este alegerea cea mai buna pentru o masina de siguranta care activeaza in singurul Campionat Mondial in care sunt folosite masini exclusiv electrice.

Porche Taycan Turbo S este vopsit in mai multe nuante de culori, care reprezinta culorile celor 11 echipe care concureaza in campionat, dar si culorile caracteristice Formulei E, si Federatiei Internationale de Automobilism(FIA).

„Suntem mandri ca Formula E a incredintat unui Porsche aceasta sarcina, una care este importanta pentru siguranta pilotilor sai. Cu Porsche Taycan Turbo S ca masina oficiala de siguranta, aducem o contributie importanta la siguranta pistelor, si de asemenea subliniem importanta Formulei E pentru Porsche Motorsport. Mai mult decat atat, speram ca pe viitor sa atragem cat mai multi tineri care inca nu sunt fani ai sporturilor cu motor.” spune Thomas Laundebach, Vicepresedinte Porsche Motorsport.