DIGI Romania: Hotararea OFICIALA, Schimbarile Importante pentru Clienti

DIGI Romania Hotararea OFICIALA Schimbarile Importante Clienti

DIGI Romania, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii din Romania, a luat o decizie extrem de importanta care a si fost anuntata in mod oficial, iar de ea ar trebui sa beneficieze destui clienti in viitor.

DIGI Romania, conform informatiilor oficiale de la ANCOM, a participat la finalul anului trecut la o licitatie pentru o serie de benzi de frecventa, care ar putea fi folosite inclusiv pentru retelele 5G, platind zeci de milioane de euro pentru a le lua.

DIGI Romania a fost doar unul dintre operatorii care a participat la licitatia organizata de catre ANCOM pentru aceste benzi de frecventa, si a luat mai multe blocuri, probabil pentru a continua sa isi extinda reteaua 5G pe care o are activa acum. Conform obligatiilor pe care DIGI Romania si le asuma, trebuie sa acopere aproximativ 56 de localitati cu aceste blocuri de frecventa pe care le-a licentiat pana la finalul acestui deceniu in Romania.

DIGI Romania a luat un bloc pereche de 5 MHz in banda de frecventa de 800 MHz, patru blocuri pereche de 2.5 MHz in banda de 2600 MHz FDD, si 1 bloc nepreche de 15 MHz in banda 2600 MHz TDD, incheind deia tot procesul. Pentru aceste benzi de frecvente operatorul va avea de platit peste 40 de milioane de euro, o suma considerabila, dar care va fi recuperata fara discutie pana in 2029, cand expira perioada de licentiere.

DIGI Romania investeste in mod constant in reteaua sa de telecomunicatii din Romania, ceva perfect normal daca ne gandim la faptul ca anunta in mod constant actualizari pentru acoperirea pe care o ofera pentru milioane de clienti.

Desigur ca va trece destul timp pana cand aceste blocuri din benzile de frecventa vor fi acoperite, iar chiar si atunci nu se stie in ce masura va exista o acoperire buna pentru ele.

DIGI Romania nu a dezvaluit nici ce fel de echipamente va folosi pentru aceste blocuri, dar cel mai probabil va incrca sa evite intr-o buna masura echipamentele celor de la Huawei, neagreate de catre autoritati pentru retelele 5G.