Ministrul Educatiei: Vestile Bune de Ultima Ora cu Milioane de Elevi din Scoli Vizati

Ministrul Educatiei Vestile Bune Ultima Ora Milioane Elevi Scoli Vizati

Ministrul Educatiei a facut un anunt de ultima ora care vizeaza milioane de elevi din toate scolile din Romania, iar asta pentru ca el vorbeste in momentul de fata despre faptul ca situatia infectarilor generate de catre COVID-19 pare sa fie mai putin ingrijoratoare decat se credea, cu mai putine cazuri decat estimarile.

Ministrul Educatiei spune deasemenea ca la nivel national ar exista o scadere a numarului de infectari in randul romanilor, dar si ce procent dintre persoanele internate este reprezentat de copii, chiar daca 27.000 au fost infectati pana in momentul de fata.

“Ultimele date pe care le avem sunt pentru cei 27.000 de elevi infectati, adica 0.93%. 7300 de angajati din sistemul de invatamant sunt deasemenea infectati, asta insemnand un procent de 2.7%, de un procent de infectare mult mai mare in randul cadrelor didactice, iar acesta e motivul pentru care unele scoli, chiar daca nu sunt suficiente cazuri pentru a intra in online, totusi din lipsa reursei umane, au intrat in online.

Exista in ordinul de ministru aceasta posibilitate, pe baza problemelor de infrastructura, sau lipse de resurse umane, chiar daca nu este un numar de infectari care sa impuna trecerea in online, daca nu ai suficienti profesori care sa predea, cauzi inlocuitori, iar daca nu ai solutie, se face trecerea in online.

Am vazut la nivel national o scadere a numarului de infectari cu peste 3000 de infectari mai putine astazi decat ieri, iar in randul copiilor am vazut o scadere a numarului de copii spitalizati, si fiecare dintre cei 799 de copii spitalizati in conditii de infectare cu COVID ascunde in spate o adevarata drama.

Sunt cu 20 de copii mai putin internati astazi fa ieri. Numarul de copii internati din cauza COVID este in scadere, numarul de copii internati la ATI este 20, tot in scadere. 799 de copii din peste 10.000 de internati din spitale reprezinta 8%, asta in conditiile in care copiii reprezinta 2% din numarul romanilor internati la ATI.

Evident ca situatia este ingrijoratoare, dar mai putin rea decat se estima, pentru ca se estima o crestere continua a numarului de infectari pana la jumatatea lunii februarie, ori vedem ca aceasta crestere, daca ne raportam la ziua de astazi, avem de fapt o scadere fata de ieri, si sperma sa nu se confiem trend-ul crescator anuntat anterior.”