Ministrul Educatiei: Importante Noi Masuri de Ultima Ora Anuntate in Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei Importante Noi Masuri Ultima Ora Anuntate Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei a dezvaluit o serie de importante masuri noi de ultima ora pe care le-a pregatit pentru scolile si elevii din toata Romania, ele urmand a aduce schimbari majore pentru unitatile de invatamant, iar asta pentru ca se va face o noua revizuire a planurilor cadru.

Ministrul Educatiei a spus ca desi acestea au fost revizuite deja, el isi va asuma cererea a inca unei revizuiri pe care o considera necesare pentru ca elevii sa beneficieze de cel mai bun act educational posibil in momentul de fata, si am putea vedea inclusiv noi materii incluse.

“In septembrie 2023 vom avea avea noile planuri cadrul de liceu. Planul cadrul este acea lista a disciplinelor, si numarul de ore alocat fiecarei discipline. Dupa planurile cadru urmeaza si programa scolara pe fiecare dintre aceste discipline care fac parte din ele. Pentru gimnaziu planurile cadru au fost deja revizuite.

Din pacate, si se vor supara foarte multi colegi pe mine, revizuirea planurilor cadrul si programelor au fost atat de puternic revizuite incat au fost “revolutionate” prin mici, mici, foarte mici schimbari. In aceasta situatie, desi supar, imi asum solicitarea de a le revizui inca o data. Am inteles, le-ati revizuit, luam la cunostinta plangerile pentru ele, dar le mai revizuiti o data.

Una dintre provocarile care treneaza de foarte mult timp nu este legata direct de criza sanitara pe care o traversam este educatia pentru viata. Aceste o materii care genereaza cunostinte absolut necesare pot fi grupate in niste module, cum le-am spus generic, de educatie pentru viata. Printr-o planificare inteligenta poat fi realizat acest lucru.

De asta am spus ca doresc sa revizuim planurile cadru pentru gimnaziu, chiar daca au fost revizuite de curand, odata cu planurile cadru de liceu, tocmai pentru a raspunde acestei provocari. Educatia pentru mediu a fost una dintre temele principale a unei intruniri internationale recente, ocazie cu care am observat un interes al tinerilor pentru educatie pentru mediu.

In Romania noi am propus, si probabil ca vom avea inca de anul viitor, o saptamana de educatie pentru mediu, o saptamana verde in care elevii sa iasa din cladiri si sa poata interactiona in mediu.”