Planeta Marte: Descoperirea INCREDIBILA a Cercetatorilor, ce au Observat

0

Planeta Marte Descoperirea INCREDIBILA Cercetatorilor Observat

Planeta Marte este in centrul unor cercetari foarte importante in aceasta perioada, ea fiind observata de catre mai multe sonde spatiale trimise de pe Pamant de catre multiple agentii spatiale, iar asta ne dezvaluie noi secrete ale corpului cosmic. Astazi vorbim despre faptul ca planeta Marte ar fi avut evolutia atmosferei influentata intr-o mare masura de felul in care a evoluat aceasta in interior, ceva ce oamenii de stiinta n-au avut in vedere pana recent.

Planeta Marte a avut la un moment dat un camp magnetic, acesta protejand intr-o anumita masura atmosfera pe care corpul cosmic a avut-o, insa din pacate in decursul miliardelor de ani acesta si-a pierdut treptat din putere, si s-a disipat. Atat pe suprafata de pe planeta Marte, cat si in interiorul sau, au fost descoperite dovezi ale faptului ca la un moment dat aceasta a avut diverse acumulari de apa, dar si rauri curgatoare, acestea disparand in totalitate.

Planeta Marte si influenta nucleului pentru atmosfera

Planeta Marte a avut recreat in laborator procesul de formare si evolutie al nucleului sau, cel care a dus la formarea campului magnetic al corpului cosmic, si cel din cauza caruia acesta a disparut in totalitate pana in momentul de fata. Conform cercetatorilor, acum 4 miliarde de ani o modificare din nucleul planetei Marte ar fi dat nastere disparitiei acestuia, iar asta pentru ca lichidul din interior s-ar fi impartit in doua unitati distincte.

Planeta Marte ar fi pierdut campul sau magnetic in momentul in care aceste lichide separate au aparut, iar acest proces este foarte atent cercetat de catre oamenii de stiinta pentru a il intelege mult mai bine si a afla ce anume a dus la aparitia sa.

“Unul dintre lichidele de fier era bogat în sulf, celălalt bogat în hidrogen, iar aceasta este cheia pentru a explica nașterea și, în cele din urmă, moartea câmpului magnetic din jurul lui Marte.

Având în vedere rezultatele noastre, un studiu seismic suplimentar al lui Marte va verifica, sperăm, că miezul este într-adevăr în straturi distincte, așa cum prezicem. Dacă acesta este cazul, ne-ar ajuta să completăm povestea modului în care s-au format planetele stâncoase, inclusiv Pământul, și să explicăm compoziția lor.”

Oamenii de stiinta se bazeaza pe noi misiuni care vor ajunge pe planeta Marte si care vor incerca sa descopere daca nucleul planetei este intr-adevar compus in forma crezuta de catre ei, si care a stat la baza acestor studii.

Planeta Marte este cercetata foarte serios in momentul de fata, iar asta pentru ca omenirea va incepe sa o exploreze de la suprafata inclusiv cu astronauti, iar acolo ar putea fi facuta inclusiv o baza coloniala undeva dupa anul 2030.

Urmareste stirile iDevice.ro si prin Google News.