Vasile Dîncu: Important Anunt Oficial, Deciziile pentru Toti Romanii

Vasile Dîncu Important Anunt Oficial, Deciziile Toti Romanii

Vasile Dîncu le vorbeste milioanelor de romani din tara noastra despre deciziile foarte importante care au fost luate pana in momentul de fata in Romania, si care sunt in continuare luate din cauza numarului mare de locuitori din Ucraina care ajung in cursul acestor zile, in numar tot mai mare.

Vasile Dîncu vorbeste despre aceasta situatie foarte grea prin care trece foarte multa lume, dar si despre faptul ca romanii au oferit ajutoare in numar extrem de mare, spunand totusi ca este asteptat un al doilea val de refugiati care nu vor mai parasi Romania in numar la fel de mare.

“Noi suntem pregatiti, si facem in continuare mai multe pregatiri pentru un flux si mai mare de populatie, avem activate deocamdata judete din zona granitei, care sunt judete de linia intai, vom trece apoi la linia a doua, si a treia, si pana la urma la judetele din toata Romania, dar nu este cazul acum.

In momentul acesta avem in jur de 1000 de persoane care au cerut azil, insa noi in mod preventiv am ridicat deja mai multe tabere de refugiati, taberele nu sunt pentru a caza refugiati, sunt pentru triere de refugiati, acolo se da primul ajutor, se triaza, se trimit la centrele in care vor fi gazduiti timp de 90 de zile.

Dupa aceea se vor gasi si solutii de cazare, deci inca este o situatie buna. De altfel noi am inventariat toate posibilitatile de cazare pe teritoriul Romaniei, fara cele care sunt acum. Este o vointa civica extraordinara, o solidaritate fantastica, avem sute de locuri de cazare, sunt primarii care au instalat sute de locuri, dar si Biserica ajuta.

Sunt foarte multe scoli care ofera cazare. Noi am inventariat peste 470.000 de locuri de cazare pentru viitor, dar sigur ca vor fi mult mai multe daca societatea, populatia, deja am vazut multe persoane care primesc familii de prieteni, de cunoscuti, deasemenea pe website-ul guvernului avem o platforma in care se inscriu oamenii pentru sprijin.

Este un efort fantastic, si este emotionant acest sprijin pe care populatia Romaniei simte sa il dea refugiatilor. Inca nu avem vreo problema, inca cred ca oferta noastra este mai mare decat trebuie, insa va veni partea a doua de refugiati. In zilele urmatoare ar trebi sa ajunga, pe masura ce confluctul continua, pe masura ce sunt distruse orasele, vine populatia saraca, care ramane in Romania.” a declarat ministrul.