22 de Avioane NATO Ajuta Armata Romana sa faca Politie Aeriana

22 Avioane NATO Ajuta Armata Romana Politie Aeriana

Fortele aeriene ale Armatei Romane sunt ajutate in momentul de fata de catre 22 de aeronave din trei tari NATO pentru a face Politie aeriana pentru spatiul aerian al tarii noastre, iar asta in conditiile in care exista si interdictii de zbor pentru avioanele Rusiei.

Puteti vedea mai jos ca Italia si SUA sunt tarile care au adus cele mai multe avioane in Romania pentru protejarea spatiului aerian impreuna cu Armata Romana, asta in timp ce Germania a trimis 6 avioane care sunt folosite in tandem cu cele ale tarii noastre.

“Spațiul aerian al României este protejat!

𝟮𝟮 𝗱𝗲 𝗮𝗲𝗿𝗼𝗻𝗮𝘃𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝘁𝗿𝗲𝗶 𝘁̦𝗮̆𝗿𝗶 𝗡𝗔𝗧𝗢 𝘀𝘂𝗻𝘁 𝗱𝗶𝘀𝗹𝗼𝗰𝗮𝘁𝗲 𝗶̂𝗻 𝗮𝗰𝗲𝗮𝘀𝘁𝗮̆ 𝗽𝗲𝗿𝗶𝗼𝗮𝗱𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮, la Baza 86 Aeriană din Fetești și la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Acestea execută misiuni de Poliție aeriană Întărita sub comanda NATO și desfășoară în același timp antrenamente alături de aeronavele Forțelor Aeriene Române, contribuind la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare.

În același timp, misiunile reprezintă o dovadă concretă a nivelului ridicat de cooperare, transmițând un mesaj puternic de solidaritate între aliații NATO.

  • 8 aeronave Eurofighter Typhoon (dintre care patru executau din luna decembrie Politie Aeriană Întărită alături de militarii români) ale Forțelor Aeriene Italiene;
  • 6 aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene ale Germaniei;
  • 8 aeronave F-16 Fighting Falcon ale Statelor Unite ale Americii (USAFE);

Toate activitățile se desfășoară în contextul în care Forța de Răspuns NATO a fost activată în premieră în data de 24 februarie. “𝐷𝑒𝑠𝑓𝑎̆𝑠̦𝑢𝑟𝑎̆𝑚 𝑒𝑙𝑒𝑚𝑒𝑛𝑡𝑒 𝑎𝑙𝑒 𝐹𝑜𝑟𝑡̦𝑒𝑖 𝑑𝑒 𝑅𝑎̆𝑠𝑝𝑢𝑛𝑠 𝑎 𝑁𝐴𝑇𝑂, 𝑝𝑒 𝑢𝑠𝑐𝑎𝑡, 𝑝𝑒 𝑚𝑎𝑟𝑒 𝑠̦𝑖 𝑖̂𝑛 𝑎𝑒𝑟, 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎 𝑛𝑒 𝑖̂𝑛𝑡𝑎̆𝑟𝑖 𝑠̦𝑖 𝑚𝑎𝑖 𝑚𝑢𝑙𝑡 𝑝𝑜𝑠𝑡𝑢𝑟𝑎 𝑠𝑖 𝑎 𝑟𝑎̆𝑠𝑝𝑢𝑛𝑑𝑒 𝑟𝑎𝑝𝑖𝑑 𝑙𝑎 𝑜𝑟𝑖𝑐𝑒 𝑠𝑖𝑡𝑢𝑎𝑡̦𝑖𝑒. 𝐴𝑣𝑒𝑚 𝑝𝑒𝑠𝑡𝑒 100 𝑑𝑒 𝑎𝑒𝑟𝑜𝑛𝑎𝑣𝑒 𝑖̂𝑛 𝑎𝑙𝑒𝑟𝑡𝑎̆, 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑜𝑝𝑒𝑟𝑒𝑎𝑧𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑝𝑒𝑠𝑡𝑒 30 𝑑𝑒 𝑙𝑜𝑐𝑎𝑡̦𝑖𝑖 𝑑𝑖𝑓𝑒𝑟𝑖𝑡𝑒 𝑠𝑖 𝑝𝑒𝑠𝑡𝑒 120 𝑑𝑒 𝑛𝑎𝑣𝑒, 𝑑𝑖𝑛 𝑀𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑁𝑜𝑟𝑑𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑀𝑒𝑑𝑖𝑡𝑒𝑟𝑎𝑛𝑎̆.” a declarat Secretarul General al NATO Jens Stoltenberg, după Summitul NATO din 25 februarie.”