Android: PERICOLUL Major pentru Telefoane si o ALERTA Importanta

Android PERICOLUL Major Telefoane ALERTA Importanta

Android este iar in centrul unei alerte extrem de serioase care vizeaza sute de milioane de oameni din intreaga lume, iar asta pentru ca vorbim despre o problema despre care foarte multi oameni ar trebui sa stie in momentul de fata, si de care ar trebui sa se fereasca. Vorbim despre un nou tip de malware pentru Android care a fost descoperit ca fiind implementat in aplicatii malitioase, el avand denumirea Escobar, si fiind gandit pentru a fura date sensibile.

Android este in mod constant vizat de diverse tipuri de malware, insa acesta numit Escobar este special gandit pentru a fura date de logare in aplicatiile bancilor, sau a altor tipuri de institutii financiare, din intreaga lume, fara ca noi sa stim. Escobar afiseaza interfete de logare false peste cele reale ale unor aplicatii ale anumitor institutii financiare, aceasta fiind o metoda de atac folosita destul de des in cazul malware-ului pentru telefoane Android, din pacate.

Android: PERICOLUL Major pentru Telefoane si o ALERTA Importanta

Android nu are cum sa detecteze problemele acestea, asa ca totul “cade pe umerii” utilizatorilor obisnuiti care trebuie sa isi dea seama cand sunt tinta unui atac de acest gen si sa se protejeze, altfel vor avea datele furate de catre hackeri fara scrupule. In momentul in care o interfata falsa de logare pentru o institutie financiara este afisata intr-o aplicatie, fie ca ea e pe Android, sau alt sistem de operare, se inregistreaza toate datele pe care le introducem in ea, si se transmit la hackeri.

Android este folosit de catre miliarde de oameni din intreaga lume, deci de aceea este o tinta preferata de catre hackerii care stiu ca la o baza atat de mare de potentiale victime, e imposibil sa nu aiba succes cu atacurile pe care le desfasoara.

Aceste tipuri de malware sunt destul de greu de detectat inclusiv de catre aplicatiile de tip antivirus, iar asta pentru ca nu intotdeauna poate fi analizat in timp util raul pe care-l poate face o anumita aplicatie.

Android poate fi un sistem de operare sigur daca oamenii stiu cum sa se protejeze impotriva hackerilor care vor sa le faca rau, insa din pacate nu intotdeauna ne putem da seama despre pericolele care ne-ar putea afecta foarte serios.

Android PERICOLUL Major Telefoane ALERTA Importanta escobar
Cod sursa al unei aplicatii infectate cu malware-ul Escobar pentru Android.