Exercitii ale Armatei Romane in Lupte de Aparare Antiaeriana

Exercitii Armatei Romane Lupte Aparare Antiaeriana

Armata Romania isi continua exercitiile in aceasta perioada, iar mai jos aveti informatii cu privire la colaborarea cu un grup de lupta al Poloniei la exercitiul PUMA-22, acesta implicand pregatire pentru a ataca tinte aeriene, iar dupa cum se desfasoara razboiul din Ucraina, exercitiile de acest gen pot fi foarte utile.

Armata Romana a fost implicata in foarte multe exercitii in ultima perioada pentru ca razboiul din Ucraina este foarte departe de a se termina, iar deocamdata nu se stie clar cat de departe ar putea merge Rusia, desi toti oficialii NATO si ai Romaniei spun ca nicio alta tara nu ar trebui sa fie atacata.

“Trageri de luptă ale “Gheparzilor de fier” – exercițiul PUMA.22.

În această săptămână, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană “Gheparzii de fier” au participat, alături de aliații Grupului de Luptă și de militarii Brigăzii 15 Mecanizată din Polonia, la exercițiul PUMA-22. Exercițiul tactic interarme cu trageri de luptă s-a desfășurat atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, în poligonul South Hills, aflat în proximitatea bazei de antrenament BemowoPiskie. În cadrul exercițiului au fost implicate și aeronave de tip F-16 Fighting Falcon și Mi-24 Hind.

Experiența dobândită pe parcursul misiunii desfășurate în comun cu aliații americani, britanici, croați și polonezi a contribuit semnificativ la obținerea unor rezultate foarte bune, „Gheparzii de fier” angajând cu precizie și rapiditate toate țintele aeriene materializate de plutonul de aruncătoare al aliaților americani.

La finalul activității, militarii detașamentului românesc au fost apreciați de către aliați pentru profesionalismul și nivelul de pregătire de care au dat dovadă pe tot parcursul misiunii, dar mai ales în cadrul exercițiilor multinaționale la care au participat.”