Ministrul Apararii: Hotararea de Ultima Ora, Romanii Informati despre Masuri

Ministrul Apararii Hotararea Ultima Ora Romanii Informati Masuri

Ministrul Apararii ii informeaza in mod oficial despre masurile hotarate pentru milioane de romani din toata tara, iar asta pentru ca vorbim despre o serie de decizii care au fost luate, si care vor avea un impact foarte mare pentru viitorul foarte multor oameni din tara noastra.

Ministrul Apararii spune ca nu se va decide o mobilizare generala a romanilor acum, si ca o noua lege pregatita de catre Guvern va explica foarte clar cum vor putea cei intresati sa participe voluntar la pregatirea militara, fara a se impune acest lucru, explicatiile fiind prezentate mai jos.

“Tinerii care au 20 de ani si nu au facut stagiul militar, care nu se mai cere acum, nu ii pot mobiliza. Noi am creat si alternative la asta, iar in noua lege vor fi acele lucruri, voluntari, chiar posibilitatea de a se pregati si a face stagiul militar optional in care tinerii care vor sa faca pregatire, vor putea sa o faca.

Va fi in aceasta lege, si probabil vor fi niste conditii. Face 3 luni, sau o luna, pregatire militara, este platit in perioada respectiva, primeste un livrat militar, si ce se mai poate, are sansa de a fi angajat militar, daca este foarte bun, adica gasim alte metode. Astazi ca si stagiu militar obligatoriu ar insemna sa fie si un cost imens pentru noi.

Sa ai dintr-o generatie, sa zicem, de 200.000 de oameni, intr-un an, presupunem ca avem o cohorta de 400.000, iar jumatate sunt barbati, aceasta ar trebui sa fie o cohorta mare. Nici economic nu poti sa sustii un asemenea tip de efort.

Nu este nici practic, si astazi se merge pe armate profesioniste. Mi se pare ca o parte, si nu este propaganda pentru ca avem informatii oficiale, cea mai importanta parte a fortelor ruse care s-au impiedicat in Ucraina sunt tineri care nu au pregatire militara. Sunt noi, sunt in timpul stagiului militar, si nu reprezinta un avantaj pentru armata rusa in acest moment.

In niciun caz nu vom face acest tip de mobilizare, apoi asupra altor aspecte. Sigur ca sunt aspecte pe care ca probabil nevoile armatei vor fi expuse intr-un proiect de lege, dar le vom discuta in Parlament, le vom discuta cu opinia publica. Nu poti sa negi orice participare la un posibil conflict ca si cetatean al unei tari.”