Ministrul Apararii: Notificarile de Ultima Ora care Vizeaza Milioane de Romani

Ministrul Apararii Notificarile Ultima Ora Vizeaza Milioane Romani

Ministrul Apararii i-a notificat pe milioanele de romani din toata tara in legatura cu o serie de informatii extrem de importante despre care ei ar trebui sa stie in momentul de fata, iar asta pentru ca vorbim despre anunturi legate de razboiul din Ucraina din nou.

Ministrul Apararii explica mai jos de ce nu ar trebui sa se teama romanii din cauza razboiului din Ucraina, dar si ce fel de garantii importante are Romania in momentul de fata multumita apartenentei la NATO, ceva ce nu ar trebui uitat de catre nimeni in momentul de fata.

“Vorbim foarte mult în această perioadă complicată despre război, distrugeri, pierderi de vieți omenești și refugiați și ne simțim amenințate siguranța şi securitatea personală. Este firesc ca impactul invaziei nejustificate a Ucrainei, o țară vecină, de către Federația Rusă să genereze îngrijorare printre români.

Fără a folosi sloganuri, am transmis participanților la această dezbatere, cât se poate de clar, mesajul că nu trebuie să ne temem, nu trebuie să cădem în capcana dezinformărilor şi a propagandei rusești. România beneficiază astăzi de cele mai solide garanții de securitate din istoria sa, generate de calitatea de membru NATO şi al Uniunii Europene. NATO nu este un concept distant, undeva la Bruxelles, NATO este aici, la Marea Neagră. NATO suntem noi! Este o realitate de necontestat!

Invazia ilegală și nejustificată a Rusiei în Ucraina este adesea caracterizată ca fiind „un punct de inflexiune” sau ,,o trezire la realitate”.
Indiferent de cum alegem să denumim acest moment, este clar că pe fondul schimbării dramatice a situației de securitate din Europa în ultimele săptămâni, statele democratice au arătat că sunt capabile să se unească, să aibă o poziție comună și fermă.

În actualul context de securitate, Alianța Nord-Atlantică își dovedește relevanța mai mult ca oricând. Rămânem uniți, solidari și puternici împreună. Trăim un moment istoric, iar Summit-ul extraordinar al NATO ce va avea loc pe 24 martie va reconfirma unitatea și solidaritatea aliaților.

Acestea reprezintă atuurile noastre primordiale împotriva încercării Rusiei de a submina securitatea și stabilitatea europeană și de a recrea sferele de influență pe continent. România este parte la adoptarea unor decizii esențiale la nivel NATO și beneficiază de măsuri fără precedent de reîntărire a descurajării și apărării. Implementarea Grupurilor de Luptă aliate în centrul și estul Europei, inclusiv în România, devine o responsabilitate reală atât la național, cât și aliat.”