Ministrul Apararii: Informarea de Ultima Ora, Amenintarea care NU mai Exista in Razboiul din Ucraina

Ministrul Apararii vorbeste despre amenintarea care exista pentru Romania in plin razboi in Ucraina, invazia Rusiei aducand foarte multe pericole pentru tara noastra, iar Vasile Dincu spune ca cel putin in Marea Neagra nu ar trebui sa existe ingrijorari, pentru ca fara nava Moskva Rusia e substantial limitata in actiuni.

Ministrul Apararii spune si ca exista sanse minime ca un atac nuclear sa aiba loc in Ucraina, chiar si daca ar fi vorba despre unul tactic, adica o bomba de mici dimensiuni, iar asta pentru ca Rusia se foloseste de aceste amenintari doar pentru a-i descuraja pe ucrainieni, dar si pe occidentalii care-i ajuta.

“Nu mai este amenintarea care era la inceput, aceasta, din Marea Negra, insa cu siguranta ca si in viitor, iar asta am discutat cu mai multi ministri din zona NATO, au discutat-o si ministrii de externe. Totusi, pentru viitor incercam sa construim politici pentru ca Marea Neagra sa devina o mare libera pentru comert si nu numai.

Nu suntem in pericol in acest moment, dupa toate analizele noastre, cu toate capabilitatile care exista, pentru ca aceste capabilitati care exista in Marea Neagra, si care au fost folosite, in momentul acesta sunt retrase undeva in Crimeea, in porturile de acolo, dupa ce s-a scufundat nava Moskva.

Se indoiesc specialistii ca rusii ar mai avea capacitatea de pana acum, pentru ca nu au reusit cu aceste capabilitati sa aiba mari victorii, cu toate ca au bombardat orase ca Mariupol, si le-au distrus, n-au reusit sa aiba succes aici. Au reusit sa inchida Marea Neagra in zona aceasta, e adevarat, in rest nu sunt un mare pericol rusii.

Sigur ca a folosi arme nucleare este un pericol pentru toata lumea, pentru ca poate declansa un razboi mondial, asta este si o autodistrugere a omenirii, pana la urma. Nu cred ca acest lucru este posibil, chiar daca se va ajunge la aceasta disperare. Cred ca propaganda rusa foloseste mereu aceasta amenintare pentru a descuraja.

Pentru a-I obliga pe ucrainieni sa se predea, si are mai degraba un efect din a ii opri de la aceasta rezistenta, si de a opri lumea de a sprijini acest efect. Nu cred ca suntem in pericol in acest moment, nici daca se va intampla acest lucru, daca se va intampla, se va intampla partial, dar nu cred ca exista analize in acest sens care sa duca la acest lucru.”