Ministrul Energiei, Virgil Popescu: Hotararile Oficiale Importante pentru Viitorul Romaniei

Ministrul Energiei Virgil Popescu Hotararile Oficiale Importante Viitorul Romaniei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anuntat astazi in mod oficial una dintre cele mai importante hotarari care au fost luate in 2022 pentru toti romanii, mai exact decizia de a se semna intre Romgaz si ExxonMobil un parteneriat pentru asigurarea securitatii si independentei energetice a Romaniei.

Ministrul Energiei vorbeste mai jos despre importanta acestei decizii, Virgil Popescu explicand cat de important este pentru Romania sa fie independenta din punct de vedere energetic in momentul de fata, asta in contextul in care razboiul din Rusia se dovedeste a fi o problema extrem de serioasa.

Astăzi, prin semnarea contractului dintre ROMGAZ S.A. și ExxonMobil, România a făcut un pas uriaș pentru asigurarea securității și independenței energetice. În actualul context geopolitic nu mai avem timp de pierdut. Vom face eforturile necesare pentru a grăbi începerea exploatării, pentru a consuma gazul românesc.

Da, așa cum am spus, românii vor avea gaz românesc în case. Și nu numai! România va avea surplus de gaze naturale, practic dublându-și producția cu mult peste necesarul actual al consumului intern. Și un alt aspect foarte important: țara noastră va deveni un furnizor de securitate energetică regională!

Tranzacția în valoare de peste 1 miliard de dolari este expresia angajamentului Guvernului de a susține investițiile vitale în energie și valorificarea gazelor naturale din Marea Neagră în beneficiul românilor și economiei românești.  Noua lege off-shore dezbătută în Parlament în ritm accelerat deblochează investiții vitale pentru asigurarea resurselor de gaze naturale.

Viziunea de dezvoltare a sectorului energetic pe care o are Guvernul României, bazată pe investiții, o abordare pro-business și stabilitate, va repoziționa România ca un actor regional important, capabil să asigure necesarul pentru consumul cetățenilor și economiei și chiar să devină furnizor de securitate energetică în regiune”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Astăzi, prin semnarea contractului dintre ROMGAZ S.A. și ExxonMobil, România a făcut un pas uriaș pentru asigurarea securității și independenței energetice. În actualul context geopolitic nu mai avem timp de pierdut. Vom face eforturile necesare pentru a grăbi începerea exploatării, pentru a consuma gazul românesc. Da, așa cum am spus, românii vor avea gaz românesc în case. Și nu numai! România va avea surplus de gaze naturale, practic dublându-și producția cu mult peste necesarul actual al consumului intern. Și un alt aspect foarte important: țara noastră va deveni un furnizor de securitate energetică regională.”