Avertizare Emisa de Politia Romana Privind Ofertele False de Angajare

Avertizare Emisa Politia Romana Ofertele False Angajare

Politia Romana le transmite romanilor o avertizare foarte importanta, preluata de la DNSC, cu privire la ofertele false de angajare care ajung in casutele de email ale tot mai multor persoane in aceasta perioada, iar asta pentru ca e o vreme cu multe campanii de tip phishing.

Politia Romana incearca sa ii ajute pe romanii din intreaga tara sa ramana in siguranta in aceasta perioada si sa aiba grija pentru a nu se lasa pacaliti de asemenea mesaje, si sa aiba date importante furate de catre necunoscuti.

“Utilizatori din România continuă să fie vizați de mesaje cu oferte false de angajare, special create de infractorii cibernetici.

Obiectivul principal pentru propagarea unor astfel de mesaje este să provoace curiozitatea utilizatorului pentru a intra în conversație pe aplicații de mesagerie.

Dacă la începutul lunii martie numeroși utilizatori din România raportau către Directorat mesaje care redirecționau potențialele victime către o conversație pe WhatsApp, în ultimele zile aplicația de mesagerie preferată de atacatori este Telegram, așa cum se poate observa din imaginea atașată.

De obicei infractorii cibernetici se folosesc de această metodă pentru a atrage potențiale victime să ofere date sensibile, sub pretextul nevoii deschiderii unor conturi pentru participarea într-un sistem piramidal de câștig bazat pe invitarea unor noi ‘clienți’, la care adaugă ulterior o componentă de investiții în criptomonedă.

Astfel, pe termen mediu există pericolul ca atacatorii să extragă nu doar date personale, ci și date financiar-bancare de la utilizatori.”