Volodimir Zelensky: Ucraina Propune o Foaie de Parcurs a Sanctiunilor Energetice pentru Rusia

Volodimir Zelensky Ucraina Propune Foaie Parcurs Sanctiunilor Energetice Rusia

Volodimir Zelensky a anuntat ca Ucraina a propus o foaie de parcurs pentru ca sanctiunile energetice impotriva Rusiei, despre care s-a vorbit pana acum, sa fie impuse treptat impotriva tarii cu scopul de a reduce capacitatea sa de a isi continua razboiul din Ucraina, dar si de a-l extinde spre alte tari, cum ar fi Republica Moldova, sau doar Transnistria.

Volodimir Zelensky explica mai jos de ce este importanta respectarea acestei foi de parcurs, dar si de ce lumea intreaga poate beneficia de pe urma acestor sanctiuni, asa ca ramane de vazut in ce masura aceste recomandari facute de catre presedintele Ucrainei ar putea fi puse in practica si respectate de catre tarile din Uniunea Europeana, si nu numai.

“Astăzi, un grup special de experți internaționali prezidat de Michael McFaul și Andriy Yermak au propus o foaie de parcurs pentru sancțiunile energetice. Acesta este un document detaliat care descrie ce trebuie făcut pentru a îngreuna cu adevărat finanțarea Rusiei a acestui război.

Dar în același timp – pentru ca economia globală să nu sufere pierderi din cauza restricțiilor privind resursele energetice rusești. Acesta este un document redactat rațional, iar lucrările au început deja pentru implementarea acestuia.”