Atentionare Oficiala Privind Mesajele cu Oferte False de Angajare

0

Atentionare Oficiala Privind Mesajele cu Oferte False de Angajare

In aceasta perioada circula prin SMS, sau retele de socializare, o varietate de oferte false de angajare, iar din pacate ele sunt gandite pentru a ni se fura datele, si eventual banii, de catre persoane care au conceput special in acest scop aceste campanii de tip phishing.

Puteti vedea mai jos un asemenea tip de mesaj care a ajuns la destui romani in ultimele zile, si e important sa va feriti de ele.

“Utilizatori din România continuă să fie vizați de mesaje cu oferte false de angajare, special create de infractorii cibernetici.

Obiectivul principal pentru propagarea unor astfel de mesaje este să provoace curiozitatea utilizatorului pentru a intra în conversație pe aplicații de mesagerie. Dacă la începutul lunii martie numeroși utilizatori din România raportau către Directorat mesaje care redirecționau potențialele victime către o conversație pe WhatsApp, în ultimele zile aplicația de mesagerie preferată de atacatori este Telegram, așa cum se poate observa din imaginea atașată.

De obicei infractorii cibernetici se folosesc de această metodă pentru a atrage potențiale victime să ofere date sensibile, sub pretextul nevoii deschiderii unor conturi pentru participarea într-un sistem piramidal de câștig bazat pe invitarea unor noi ‘clienți’, la care adaugă ulterior o componentă de investiții în criptomonedă. Astfel, pe termen mediu există pericolul ca atacatorii să extragă nu doar date personale, ci și date financiar-bancare de la utilizatori.

Cum funcționează tentativa de fraudă și cum ne putem proteja.”