Ministrul Educatiei: Deciziile de Ultima Ora Anuntate Oficial si Adoptate

Ministrul Educatiei Deciziile Ultima Ora Anuntate Oficial Adoptate

Ministrul Educatiei a anuntat in mod oficial o serie de decizii de ultima ora care au fost si adoptate deja, ele intrand deja in vigoare in Romania, iar asta pentru ca vorbim inclusiv despre publicarea lor in cadrul Monitorului Oficial pentru a fi puse in aplicare in tara noastra.

Ministrul Educatiei vorbeste in ordinul de mai jos despre modificarea planurilor de invatamant pentru invatamantul profesional, liceak pe filiera tehnologica, si postliceal  cu structura anului 2022 – 2023, iar detalii despre modificarile importante pentru vedea mai jo din ordinul 3.610 din 20 aprilie 2022.

“În anul școlar 2022-2023, pentru clasele a XII-a zi și a XIII-a seral din învățământul liceal – filiera tehnologică, ale căror planuri-cadru de învățământ în vigoare prevăd un număr mai mic de 37 de săptămâni, se aprobă organizarea procesului de învățământ cu menținerea structurii, a numărului total de ore/săptămână și a numărului de săptămâni alocate stagiilor de pregătire practică prevăzute în planurile-cadru de învățământ în vigoare, dar cu reducerea numărului de săptămâni de cursuri pentru disciplinele și modulele din ariile curriculare, corelat cu structura anului școlar 2022-2023, aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 3.505/2022

În anul școlar 2022-2023, pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică, învățământ de zi, cu excepția claselor enumerate la art. 1, și pentru clasele din învățământul profesional, ale căror planuri-cadru de învățământ în vigoare prevăd un număr mai mare de 37 de săptămâni, se aprobă organizarea procesului de învățământ cu menținerea structurii, a numărului total de ore/săptămână și a numărului de săptămâni alocate stagiilor de pregătire practică prevăzute în planurile-cadru de învățământ în vigoare, dar cu reducerea numărului de săptămâni de cursuri pentru disciplinele și modulele din ariile curriculare, corelat cu structura anului școlar 2022-2023, aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 3.505/2022.

În anul școlar 2022-2023, pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică, forma de învățământ seral, cu excepția claselor a XIII-a, se respectă numărul de săptămâni de cursuri stabilit prin planurile-cadru de învățământ în vigoare.

În anul școlar 2022-2023, pentru învățământul profesional special – clasele a IX-a-a XII-a, se respectă numărul de săptămâni de cursuri stabilit prin planurile-cadru de învățământ în vigoare.

Stagiile de pregătire practică în învățământul profesional și tehnic pentru care au optat absolvenții ciclului inferior al liceului, filiera tehnologică, cuprind 720 de ore și se desfășoară în perioada propusă de unitatea de învățământ organizatoare și aprobată de inspectoratul școlar, conform structurii anului școlar, cu respectarea vacanțelor.”