Parlamentul European Vrea Limite mai Stricte pentru Emisiile CO2

Parlamentul European Vrea Limite Stricte Emisiile CO2

Parlamentul European vrea limite mult mai stricte pentru emisiile CO2 astfel incat pana in 2035 sa fie atinsa tinta de emisii zero la nivelul Uniunii Europene, iar asta deoarece exista obiective ambitioase legate de clina care trebuie sa fie indeplinite.

“Pentru reducerea emisiilor de la autovehicule, deputații europeni propun limite mai stricte pentru CO2, astfel încât până în 2035 să atingem emisii zero.

Pentru a-și atinge obiectivele ambițioase legate de climă, UE revizuiește legislația în sectoarele cu impact direct asupra pachetului „Pregătiți pentru 55”. Acestea includ transporturile, singurul sector în care emisiile de gaze cu efect de seră sunt încă mai ridicate decât în 1990. Cu o creștere de peste 25%, transporturile reprezintă o cincime din emisiile totale ale UE.

Transportul rutier reprezintă cel mai mare procent al emisiilor din transporturi, iar în 2021 acesta a fost responsabil de 72% din emisiile totale de gaze cu efect de seră produse de transporturile interne și internaționale ale UE.”