Exercitii ale Militarilor Batalioanelor de Aparare Antiaeriana ale Armatei

Exercitii Militarilor Batalioanelor Aparare Antiaeriana Armatei

Militarii batalioanelor de aparare antiaeriana ale Armatei Romane au participat la o serie de exercitii care au avut loc in Romania, iar mai jos aveti toate detaliile pe care reprezentantii MApN le-au publicat.

“Peste 300 de militari din batalioanele de apărare antiaeriană ale Forțelor Aeriene Române au participat, în perioada 9-18 mai, la cel mai mare exercițiu întrunit de armă, “AZUR 22.11”, care s-a desfășurat în Poligonul Complex de Trageri din cadrul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”.

Ca tehnică de luptă folosită de militari au fost tunurile antiaeriene de calibrul 57 mm, Complexuri Radiotehnice pentru Trageri (CRT) și instalații antiaeriene M.R.4, calibrul 14,5 mm.

Batalioanele au avut de rezolvat mai multe situații tactice, după un scenariu fictiv în care un inamic atacă prin surprindere, iar apărarea antiaeriană trebuie să reacționeze într-un timp cât mai scurt și să respingă ofensiva, executând dislocarea tehnicii militare pentru respingerea atacului din alte poziții de tragere.”