Huawei: Decizia Total NEASTEPTATA a Google pentru Noul Android 13

Huawei Decizia Total NEASTEPTATA Google Noul Android 13

Huawei este, in mod extrem de surprinzator, in centrul atentiei odata cu lansarea Android 13, iar asta in contextul in care compania chinezeasca are interdictie la implementarea serviciilor Google care vin ca parte a sistemului de operare. In ciuda acestui lucru, cei de la Google au anuntat ca vor integra in Android 13 o tehnologie care a fost creata initial de catre Huawei, si vorbim despre sistemul EROFS pentru fisierele stocate in telefoane.

Huawei a dezvoltat acest sistem pentru administrarea fisierelor, iar Android 13 va impune folosirea lui pe toate telefoanele care vor instala aceasta versiune a sistemului de operare la fabricatie, indiferent de la ce producator vin acestea, in final. Android 13 va folosi EROFS ca sistem read-only predefinit pentru fisierele din telefoane, un inginer al celor de la Huawei creandu-l cu ani in urma, iar el are beneficii mari fata de alte sisteme similare.

Huawei: Decizia Total NEASTEPTATA a Google pentru Noul Android 13

Huawei a reusit sa reduca prin acest sistem spatiul ocupat de catre fisiere prin comprimarea lor mult mai eficienta, insa vorbim deasemenea si despre cresterea vitezei cu care sunt citite fisierele, deci Android 13 va beneficia din plin de aceste imbunatatiri cand va fi lansat. Huawei a creat acest sistem pentru ca el sa fie inclus in kernelul Linux, iar acest lucru s-a intamplat incepand cu versiunea 5.4, dar el este deasemenea folosit in milioane de telefoane ale companiei, dar si ale altor companii.

Android 13 va folosi acest sistem al Huawei pentru partitiile read-only din mediile de stocare ale telfoanelor, cum ar fi partitia sistemului de operare, de exemplu, beneficiile pe partea de comprimare si performante fiind extrem de importante. Dupa cum va spuneam mai sus, doar telefoanele care vor fi fabricate cu Android 13 preinstalat vor avea acest sistem dezvoltat de catre Huawei, deci telefoanele actuale nu vor beneficia de el.

Android 13 ar trebui sa fie lansat de catre compania Google undeva pe la sfarsitul verii, sau inceputul toamnei, asa ca doar telefoanele produse si lansate dupa acel moment vor beneficia de imbunatatirile software-ului gandit de Huawei.