Virgil Popescu: Ultim Moment, Deciziile Masurilor Importante Toti Romanii

Virgil Popescu Ultim Moment Deciziile Masurilor Importante Toti Romanii

Virgil Popescu le aduce in atentie tuturor romanilor in aceasta perioada o serie de masuri extrem de importante pe care le-a luat pentru binele romaniei, iar asta pentru ca incearca sa extinda cooperarea dintre tara noastra si Azerbaidjan in domeniul energiei, de toate felurile, dupa cum puteti vedea.

Virgil Popescu a fost prezent in Azerbaidjan zilele acestea si a discutat cu mai multi oficiali ai tarii, participand in acelasi timp si la conferinte dedicate pentru energie, totul in scopul de a le aduce romanilor suficienta energie ieftina de care sa poata profita in momentul de fata, daca e nevoie.

„În vederea perfectării unui acord între România și Azerbaijan, legat de diversificarea rutelor de transport și aprovizionare, am avut o întâlnire de lucru și cu ministrul Economiei Mikayil Jabbarov. Totodată, am transmis că intensificarea relațiilor bilaterale și comerciale dintre cele două state este binevenită și de bun augur.

Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu ministrul Afacerilor Externe din Ungaria Péter Szijjártó. Am discutat despre cooperarea bilaterală dintre cele două state în domeniul energiei și cum putem să ne susținem reciproc în privința surselor de transport și aprovizonare.

Investim în modernizare pentru a putea duce la îndeplinire dezideratul de a fi o țară independentă energetic. Aș dori să îi felicit pe cei de la Romgaz pentru că astăzi au pus în funcțiune stația de uscare Coșereni, fiind introduse în producție 3 sonde. Este vorba despre o investiție de 31 milioane de lei care generează un aport suplimentar de gaze naturale de 230.000 metri cubi/zi.

Începând de astăzi gazele naturale sunt livrate în SNT prin panoul Coșereni. De asemenea, până în trimestrul I al anului viitor, Romgaz va mai introduce în producție, în zona Snagov, cel puțin 6 sonde, care vor aduce un aport suplimentar de gaze naturale de aproximativ 600.000 metri cubi. Din 2021 până în prezent Romgaz a pus în producție 14 noi sonde de exploatare.

Cooperarea concretă, între România, Bulgaria și Turcia, în proiecte de interes comun în energie a fost subiectul central al dialogului pe care l-am avut cu ministrul Energiei din Bulgaria Alexander Nikolov și cu ministrul adjunct al Energiei și Resurselor Naturale al Republicii Turcia Alparslan Bayraktar. De asemenea, am discutat despre rutele de transport și posibilitatea de aprovizionare a țării noastre cu GNL.”