Virgil Popescu: Anuntul de Ultim Moment, Hotararile la Nivel Inalt pentru Romania

Virgil Popescu Anuntul Ultim Moment, Hotararile Nivel Inalt Romania

Virgil Popescu, ministrul Energiei, le dezvaluie Romanilor noile masuri pe care Romania le ia pentru milioane de oameni din intreaga tara, iar asta pentru ca au fost gasite solutii pentru inlocuirea, chiar si partiala, a gazului rusesc cu livrari din Azerbaidjan catre tara noastra.

Virgil Popescu a avut noi consultari cu reprezentantii statului azer cu privire la dezvoltarea colaborarii dintre statul nostru si Azerbaidjan cu privire la livrarile de gaze naturale, dar si cu privire la colaborari in alte sectoare cheie ale energiei, totul pentru a asigura independenta fata de Rusia.

“Astăzi particip la lucrările celei de-a VI-a sesiuni a Comisiei Interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică şi tehnico-ştiinţifică România – Republica Azerbaidjan, din calitatea de co – președinte. Din delegația României mai fac parte Adrian Chesnoiu – ministrul Agriculturii, George Niculescu – secretar de stat ministerul Energiei, Cătălin Boboc – secretar de stat ministerul Muncii și Protecției Sociale, Adrian Foghiș – secretar de stat ministerul Transporturilor, Constantin Nedelcea – secretar de stat ministerul Economiei, E.S. Vasile Soare Ambasadorul României în Azerbaijan și reprezentanți ai companiilor din România, din domeniul energiei.

Suntem parteneri strategici și cooperăm în multe domenii. Avem un dialog politic foarte activ. După cum am menționat, sunt la a patra vizită aici de la începutul anului. Organizarea Comitetului Interguvernamental Mixt România – Azerbaidjan reprezintă o oportunitate excelentă de a crește comerțul bilateral dintre cele două state și de a oferi companiilor oportunitatea de a încheia noi parteneriate și de a identifica noi oportunități de investiții.

Totodată, am transmis din nou că suntem interesați să diversificăm rutele și sursele de aprovizionare cu energie, dar și de investiții în industria petrochimică și alte domenii vitale pentru economie. I-am mulțumit co – președintelui azer al comisiei mixte – ministrul Muncii și protecției sociale Sahil Babayev pentru găzduire și pentru discuțiile fructuoase din aceste două zile.

Din calitatea de co – președinte al Comisiei Interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică şi tehnico-ştiinţifică România – Republica Azerbaidjan astăzi am avut o întâlnire de lucru cu președintele Republicii Azerbaidjan Ilham Aliyev.

Din partea României au mai participat Adrian Chesnoiu – ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ana Birchall – Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice și Relații Internaționale – SNN precum si Vasile Soare – ambasadorul României la Baku. Am discutat despre dezvoltarea cu succes a relațiilor bilaterale dintre Azerbaidjan și România în diverse domenii. Cu privire la cooperare, în cadrul dialogului am pus accentul pe colaborare în special în domeniul energiei, dar și în al agriculturii.” a declarat oficialul.