Ministrul Apararii: Anunt de Ultim Moment privind Militarii din Armata Romana

Ministrul Apararii Anunt Ultim Moment Militarii Armata Romana

Ministrul Apararii, Vasile Dincu, a facut in cadrul unei declaratii oficiale un anunt foarte important cu privire la militarii Armatei Romane, si asta in prezenta secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoana, ei vizitand o unitate romaneasca de elita din cadrul aliantei.

Ministrul Apararii vorbeste mai jos despre importanta pe care o au militarii in cadrul Armatei Romane, iar pentru ei autoritatile au anuntat achizitii importante de tehnica militara in cursul urmatorilor ani, ceva ce este promis de foarte multa vreme, dar este accelerat in perioada razboiului din Ucraina.

„Am ales să venim în această unitate militară pentru că este o unitate de elită, care se află în procesul NATO de modernizare a Armatei. Este una dintre brigăzile care a încheiat procesul acesta. Urmează să aducem aici şi tehnică nouă, începând de anul viitor vom avea Piranha 5 aici, iar în anii următori şi alte elemente de înzestrare, care sunt din zona modernizării armatelor NATO.

În prezent, Ministerul Apărării Naționale are în derulare programe atât pentru modernizarea echipamentelor de luptă, dar și măsuri concrete și urgente pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și de viață ale personalului militar și civil. Aceasta este lupta mea și a echipei pe care o conduc la vârful Ministerului.

Cea mai importantă resursă a Armatei României sunt oamenii: militarii și personalul civil. Fără un nivel de încadrare optim al structurilor militare, fără oameni motivați și care să beneficieze de perspective profesionale în pas cu aspirațiile normale ale vremurilor actuale, fără condiții decente atât la locul de muncă, precum și acasă, alături de familii, nu putem vorbi despre o strategie de modernizare realistă și eficientă a armatei noastre.

Avem nevoie de un sistem de salarizare decent pentru personalul nostru militar și civil, iar acesta nu este o promisiune de nivel politic, ci o prioritate majoră a mandatului meu de ministru.

Mulțumindu-le militarilor din Brigada 81 Mecanizată pentru profesionalism, dedicare și modul ireproșabil în care și-au făcut datoria în misiunile externe, din Angola și până în Afganistan, secretarul general adjunct al NATO a transmis: ”România va continua să investească în apărare. Nu este o cheltuială fără sens. Știu că multă lume consideră că de banii aceștia putem face și altceva. Dar uitați-vă la războiul de la granițele noastre. Avem nevoie de o armată mai bine înzestrată. Avem nevoie de militari mai bine motivați.”