NATO Regandeste Securitatea in Europa de Est, Pune 300.000 de Soldati in Alerta

NATO Regandeste Securitatea Europa Est 300.000 Soldati Alerta

NATO a anuntat in mod oficial astazi, prin vocea secretarului general Jens Stoltenberg, o schimbare radicala a strategiei in baza careia este asigurata securitatea tarilor membre ale aliantei, iar totul incepe cu modificarea grupurilor de lupta din Europa de Est pentru a le duce la nivel de brigda in perioada urmatoare.

NATO spune deasemenea ca forta de reactie rapida va fi modificata substantial, astfel ca ea va fi compusa din peste 300.000 de soldati, in loc de 40.000 in prezent, totul pentru ca tarile care au granita cu Ucraina sa fie mult mai bine protejate in cazul in care Rusia va decide sa ocupe tot teritoriul tarii in urmatoarele luni.

La Summit, ne vom consolida apărarea înainte. Ne vom spori grupurile de luptă din partea de est a Alianței până la niveluri de brigadă. Vom transforma Forța de răspuns a NATO. Și creșteți numărul forțelor noastre de pregătire ridicată. Peste 300.000. De asemenea, ne vom spori capacitatea de a ne consolida în criză și conflict.

Inclusiv cu: mai multe echipamente prepoziționate și stocuri de provizii militare. Mai multe capacități desfășurate înainte, cum ar fi apărarea aeriană. Comandă și control consolidate. Și planuri de apărare îmbunătățite, cu forțe prealocate pentru a apăra anumiți aliați.

Aceste trupe se vor exercita împreună cu forțele interne de apărare. Și se vor familiariza cu terenul local, facilitățile și noile noastre stocuri pre-poziționate. Pentru ca aceștia să poată răspunde fără probleme și rapid la orice urgență. Împreună, aceasta constituie cea mai mare revizuire a descurajării și apărării noastre colective de la Războiul Rece.