Atentie pentru toti clientii ING Bank din Romania, pericolul adus de un nou atac de tip phishing

Atentie toti clientii ING Bank Romania pericolul atac phishing

ING Bank, una dintre cele mai mari banci din Romania, are un numar mare de clienti in toata tara, iar in ultimii 2 ani de zile i-a informat in legatura cu pericolul serios adus de catre atacurile de tip phishing. Ei bine, din pacate inca unul este in desfasurare, iar el este gandit avandu-i ca tinta fix pe clientii ING Bank din tara noastra, iar asta deoarece mesajul folosit in cadrul sau vizeaza oamenii care au conturi la banca, hackerii incrcand sa obtina informatii despre ele.

ING Bank i-a avertizat in repetate randuri pe clientii sai din Romania in legatura cu pericolul oferirii datelor personale catre entitati necunoscute, iar asta pentru ca ele pot fi folosite impotriva oamenilor. Datele confidentiale cu privire la accesul la conturile bancare, fie ca sunt de la ING Bank, sau de la alta banca, pot fi folosite de catre hackeri pentru a obtine acces la detalii despre bani, sau mai rau, pentru a face chiar transferuri bancare in alte conturi.

Clientii ING Bank vizati de un atac de tip phishing care ii poate lasa fara bani

Atentie toti clientii ING Bank Romania pericolul atac phishing malitios
FOTO: iDevice.ro

Dupa cum puteti vedea si din imaginea de mai sus, vorbim despre un email in care clientilor ING Bank li se spune ca ar exista o problema cu al lor cont la banca, creandu-se o stare de urgenta pentru a forta oamenii sa actioneze rapid. Partea buna este ca mesajul in sine este scris gresit, putandu-se observa foarte usor faptul ca nu este redactat de catre un vorbitor de limba romana, iar acesta ar trebui sa fie primul semn ca avem un fata un atac de tip phishing.

In aceasta situatie, nu ar trebui sa accesati link-ul care este inclus in acel email, pentru ca veti fi directionati catre un website malitios, care fie are malware/virusi, fie este o clona a unui website al ING Bank. Niciodata nu ar trebui sa accesati website-urile care sunt incluse in email-uri de acest gen, iar daca le accesati, nu trebuie sa introduceti datele voastre in ele, pentru ca ele ajung direct la hackeri si pot fi folosite pentru acces la conturile din platforma.

ING Bank are pe website-ul sau foarte multe informatii cu privire la modalitatile prin care ne putem proteja impotriva acestui tip de atacuri, sau ce trebuie sa facem daca am devenit victima lor.