Gheparzii Transilvani din Armata Romana au facut antrenamente la simulator in Polonia

Gheparzii Transilvani Armata Romana antrenamente simulator Polonia

Gheparzii Transilvani au participat recent la un antrenament de aparare antiaeriana care a avut loc in Polonia, iar spre deosebire de altele facute pana acum, acesta a avut loc intr-un simulator care i-a pus in fata unor situatii care pot fi intalnite si in conditii de lupta reale.

Armata Romana se antreneaza intens in ultima perioada pe masura ce razboiul din Ucraina inca este in plina desfasurare, iar asta pentru ca militarii trebuie sa fie mereu pregatiti sa intervina in cazul in care situatia o cere.

,,Gheparzii Transilvani”- instrucție la simulator.

Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană ,,Gheparzii Transilvani” au participat la un antrenament într-unul dintre cele mai moderne simulatoare de tragere cu armamentul de infanterie aparținând aliaților polonezi din Gizycko.

Militarii români și-au testat deprinderile în identificarea și executarea focului, în cel mai scurt timp, asupra obiectivelor care apar prin surprindere în scenarii cu grade de dificultate diferite.

Activitatea de instruire s-a desfășurat pornind de la etapa individ până la etapa echipă, unde pe lângă abilitățile trăgătorilor, punctajul obținut a fost diferențiat de coordonarea și comunicarea privind angajarea țintelor.

A fost o experiență inedită pentru militarii români, mulți dintre aceștia executând trageri pentru prima dată la un astfel de simulator, iar la sfârșitul activității și-au manifestat interesul de a reveni și de a-și perfecționa calitățile de trăgător.