NATO Continua Exerciciile Aeriene cu Aeronavele Tarilor Aliate

NATO Continua Exerciciile Aeriene Aeronavele Tarilor Aliate

NATO isi continua exercitiile aeriene in spatiul aerian al tarilor aliate din Europa, concentrandu-se in principa pe zona Tarilor Baltice, acolo unde exista si un pericol crescut din cauza amenintarilor constante care vin din partea Rusiei.

“Avioanele de luptă NATO își perfecționează abilitățile și protejează spațiul aerian aliat. Decolare din Lituania, avioanele de luptă spaniole desfășurate în misiunea NATO de poliție aeriană din Baltic au efectuat exerciții aeriene, inclusiv exerciții de interceptare a aeronavelor și manevre defensive, cum ar fi activarea rachetelor lor.

Rachetele ajută la protejarea aeronavelor prin deturnarea amenințărilor în infraroșu, cum ar fi rachetele aer-aer sau sol-aer care caută căldură, pentru a se bloca pe semnele lor de căldură în loc de motorul aeronavei.

Între timp, luptătorii Forțelor Aeriene și Spațiale franceze s-au grăbit de două ori din Ämari, Estonia, săptămâna trecută pentru a întâlni și escorta aeronave militare rusești care zboară în apropierea spațiului aerian NATO deasupra apelor internaționale.

Această misiune de rutină se desfășoară în mod regulat atunci când aeronave neidentificate apar pe radarele aliate. Împreună cu Forțele Aeriene Cehe, aceste detașamente de luptă protejează cerul deasupra aliaților lor baltici 24/7.”

author avatar
Redactia iDevice.ro