Ursula von der Leyen cere Economii la Gaze, Acuza Rusia de Santaj

Ursula von der Leyen cere Economii Gaze Acuza Rusia Santaj

Ursula von der Leyen, presedintele Comisiei Europene, acuza Rusia de santaj pentru folosirea gazelor naturale ca arma in razboi impotriva tarilor din Uniunea Europeana, ceva ce desigur ca nu este prima acuzatie de acest gen, si ceva care s-a dovedit a fi adevarat in ultimele luni de zile inclusiv in cazul petrolului.

Ursula von der Leyen spune ca tarile din Uniunea Europeana trebuie sa isi reduca cu 15% consumul de gaze in aceasta iarna, astfel ca iar aceasta este o recomandare pana in momentul in care se taie gazele de la furnizori, atunci totul devenind obligatoriu, iar Comisia Europeana se va asigura ca procentul va fi respectat.

“Pentru prima dată, trebuie să abordăm securitatea noastră energetică la nivelul UE. Pentru aceasta, trebuie să ne reducem consumul de gaz și să depozităm gazul economisit. Aceasta este o cerere mare pentru întreaga UE – dar este necesar să ne protejăm.

Țările UE ar trebui să facă tot posibilul acum pentru a economisi 15% din consumul anual de gaz. Oferim îndrumări pentru a face asta, într-un mod inteligent. Momentan scopul este aspirațional. În cazul unei alerte europene, cei 15% sunt obligatorii. Cu cât acționăm mai repede, cu atât economisim mai mult, cu atât suntem mai în siguranță.”