Lituania le-ar cere Cetatenilor din Rusia si Belarus sa Declare la Granita daca Sustin Razboiul din Ucraina

Lituania le-ar cere Cetatenilor din Rusia si Belarus sa Declare la Granita daca Sustin Razboiul din Ucraina

Lituania ar fi luat o decizie neasteptata in ceea ce priveste cetatenii din Rusia si Belarus care incearca sa intre pe teritoriul sau, iar vamesii le-ar cere acestor persoane sa semneze o declaratie prin care afirma daca sunt, sau nu, de acord cu razboiul pe care Rusia l-a pornit in Ucraina.

Scopul acestei declaratii ar avea la baza dorinta guvernului din Lituania de a afla care dintre persoanele care intra in tara pot reprezenta un risc pentru siguranta nationala, si vorbim despre o declaratie care pana acum nu a mai fost folosita de vreo tara din Uniunea Europeana, insa in vremuri ca acestea orice devine posibil.

“Polițiștii de frontieră letoni de la granița cu Federația Rusă le cer rușilor să semneze un document de condamnare a războiului din Ucraina. Cetățenii Rusiei și Belarusului să sporească controalele la punctele de control la frontieră.

Scopul acestor controale este identificarea persoanelor care susțin agresiunea militară a Federației Ruse împotriva Ucrainei și care pot reprezenta o amenințare la adresa securității naționale a Letoniei.”