Ministrul Educatiei: Ultim Moment, Amenintari cu Moartea Explicite Primite Zilnic

Ministrul Educatiei Ultim Moment Amenintari Moartea Explicite Primite Zilnic

Ministrul Educatiei a socat foarte multa lume cu o declaratie de ultim moment in care a dezvaluit ca primeste zilnic amenintari cu moartea, amenintari care sunt explicite si descriu momentul in care ar urma sa se intample totul, dar si modul in care ar fi realizat a crima.

Ministrul Educatiei da de inteles ca aceste amenintari cu moartea pe care le primeste zilnic ar fi o reactie a sistemului la reformele pe care vrea sa le faca in sistemul de invatamant, spunand ca e normal ca orice fel de sistem sa reziste schimbarilor radicale.

“In momentul de fata cea mai mare parte a societatii considera scoala invechita, pe buna dreptate, din toate perspectivele. Atunci cand profesorii sunt nemultumiti, cand elevii sunt nemultumiti, cand parintii sunt nemultumiti, cand angajatorii sunt nemultumiti, cand pana si angajatorii sunt nemultumiti, toata societatea e nemultumita, e momentul unei schimbari radicale.

O schimbare radicale de reforma intampina o rezistenta fireasca din partea unui sistem care este un sistem inertial prin excelenta in orice stat al lumii, dar in acelasi timp este un sistem care a reusit sa tina pasul cel mai greu cu evolutia societatii intr-o schimbare foarte rapida, si mai ales cu evolutia sociologica. Astfel de atitudini sa stiti ca exista si in Romania.

Eu, personal, primesc zilnic mesaje de amenintarea cu moartea, care sunt elaborate intr-un stil foarte apropiat de ceea ce ati prezentat in imagini. Construiesc in educatie cu multa determinare, si fara sa ma las prada emotiilor, nu am dreptul sa ma las prada acestor emotii, asa cum are orice alt cetatean, din moment ce mi-am asumat aceasta responsabilitate de a schimba sistemul de educatie din Romania.

Aceste proiecte legislative sunt rodul unor consultari de peste 5 ani la care au participat peste 10.000 de persoane indreptatite sa se pronunte. Este o misiune pe care mi-am asumat-o, si pe cale de consecinta nu am dreptul sa ma las prada emotiilor firesti pentru orice alta persoana, mai ales cand primesti zilnic, si mai ales noaptea, mesaje de amenintare cu moartea.

Se precizeaza si felul, se precizeaza si momentul, se precizeaza tot felul de detalii in aceste mesaje. Este lipsa de educatie manifestata pe mai multe planuri, este si rezistenta sistemului la schimbare. Nu trebuie sa uitam ca traim intr-o tara in care il apreciem pe Caragiale, iar Farfuridi spunea “sa se revizuiasca primesc, dar sa nu se schimbe nimic.”.