Coronavirus: Judetele cu Cele mai Multe Infectari in Ultima Saptamana

Coronavirus Judetele Cele Multe Infectari Ultima Saptamana

Coronavirus a generat, conform INSP, mai multe infectari in ultima saptamana in raport cu saptamana anterioara, iar asta din cauza contagiozitatii ridicate, iar Bucuresti, Cluj, Constanta, Prahova si Timis au inregistrat cele mai multe infectari, 44.2% din totalul celor confirmate in Romania.

41.3% dintre cazurile inregistrate erau la persoane nevaccinate, semn ca vaccinarea nu protejeaza de infectare, mai ales daca exista expunere neprotejata, insa in cazul celor vaccinat, jumatate s-au infectat fie imediat dupa imunizare, fie la peste 6 luni de la ultima doza.

“44.2% din cazuri înregistrate în București, Cluj, Constanta, Prahova si Timiș. 41.3% din cazurile confirmate – înregistrate la nevaccinați. Dintre cei vaccinați care s-au îmbolnăvit, 49.6% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de 6 luni de la ultima doză.

39.4 % din totalul deceselor – înregistrate in Dolj, Sibiu, București, Gorj si Suceava.  67.6% din decesele înregistrate – la persoane nevaccinate. 

De la începutul pandemiei pana in prezent: 86.4% din totalul deceselor – la persoane peste 60 ani, 54.6% din decese – la bărbați.  93.6% din decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociata.”

author avatar
Redactia iDevice.ro