Comisia Europeana Dezvaluie Impactul Sanctiumilor Impuse Rusiei

Comisia Europeana Dezvaluie Impactul Sanctiumilor Impuse Rusiei

Comisia Europeana a dezvaluit cat de mare este impactul sanctiunilor impuse Rusiei pana in momentul de fata, ele fiind in vigoare de cateva luni de zile deja, iar conform institutiei europene, exista consecinte serioase pentru tara agresoare, cel putin in baza calculelor facute de catre ele pana in momentul de fata.

Conform calculelor facute de catre Comisia Europeana, PIB-ul Rusiei a scazut cu 10% in urma impunerii sanctiunilor de catre tarile Uniunii Europene, dar si de catre SUA, Canada, Australia, Coreea de Sud, si multe altele, productia de masini in interiorul tarii fiind deasemenea redusa cu nu mai putin de 90%, un procent colosal.

Peste 1000 de companii multinationale s-au retras din Rusia dupa izbucnirea razboiului cu Ucraina, iar in ceea ce priveste tehnologiile moderne, Rusia a pierdut acces la cam jumatate din ceea ce importa dupa impunerea sanctiunilor gandite de catre Comisia Europeana, si lucrurile nu se vor imbunatati prea curand.

“Sancțiunile UE mușcă Rusia puternic și profund, limitându-i capacitatea de a finanța agresiunea împotriva Ucrainei. În coordonare cu 40 de țări, UE va menține presiunea de a priva Kremlinul de mijloacele necesare finanțării acestui război brutal și fără sens.”