15 August 2022 – Harta Actualizata a Teritoriilor din Ucraina Ocupate de Rusia

15 August 2022 Harta Actualizata Teritoriilor Ucraina Ocupate Rusia

Ucraina continua sa-si apere teritoriul, in timp ce incearca sa elibereze alte zone care au cazut sub ocupatia armatei ruse, iar harta din 15 august cu toate teritoriile ocupate de catre rusi ne arata cat de grava este situatia in momentul de fata in tara, iar in baza problemelor actuale Volodimir Zelenski cere si mai mult ajutor.

Rusii lupta pentru a-si mentine controlul asupra teritoriilor importante care au fost ocupate in Ucraina pana in momentul de fata, insa ucrainienii reusesc ofensive limitate prin care elibereaza anumite zone, dar e nevoie de mult mai mult ajutor occidental pentru ca razboiul sa se opreasca in curand.

“Trupele ruse și împuternicite din Ucraina operează probabil în aproximativ șase grupuri de forțe orientate spre orașul Harkiv și nord-estul regiunii Harkiv; de-a lungul liniei Izyum-Slovyansk; zona Siversk-Lysychansk; Bahmut; zona orașului Avdiivka-Donețk; și sudul Ucrainei.

Orașul Harkiv și grupurile Siversk-Lysychansk sunt probabil construite în jurul nucleelor extrase din districtele militare de vest și, respectiv, central. Axa Izyum-Slovyansk este condusă din ce în ce mai mult de batalioane de voluntari formate recent, care probabil au o putere de luptă foarte scăzută.

Soldații companiei militare private (PMC) ale grupului Wagner sunt în frunte în jurul lui Bakhmut, în timp ce forțele din Republica Populară Donețk (DNR) predomină în zona orașului Avdiivka-Donețk. Trupele din Districtul Militar de Sud (SMD) au format probabil nucleul inițial al forțelor din regiunile Herson și Zaporizhzhia, dar au fost întărite cu trupe din Districtul Militar de Est, Forțele Aeropurtate și Rosgvardia.

Niciuna dintre aceste grupări nu este omogenă – elemente din diferite districte militare, forțe proxy, unități de voluntari și alte formațiuni sunt împrăștiate în teatru.”