Avertizare Meteorologica Noua a ANM pentru Multe Regiuni din Romania

Avertizare Meteorologica Noua ANM Multe Regiuni Romania

Administratia Nationala de Meteorologie din Romania a emis o noua avertizare metorologica actualizata pentru ziua de 15 august 2022, si vorbim despre foarte multe zone din tara care sunt vizate de un cod galben de instabilitate atmosferica in cursul urmatoarelor ore.

ANM ii avertizeaza pe romani in legatura cu ploi insemnate cantitativ care vor cadea in regiunile pe care le puteti vedea mai jos, aceasta noua avertizare facand parte dintr-o serie de cateiva astfel de alerte emise de catre autoritati in ultima perioada in Romania.

ACTUALIZARE – ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN.

Interval de valabilitate: 15 august, ora 11:00 – 15 august, ora 22:00.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ.

Zone afectate: conform textului și hărții.

La munte, în Dobrogea, local în Muntenia, Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Notă: fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala luni (15 august), pe arii restrânse și în restul teritoriului, iar marți (16 august), cu precădere în nord, centru și est.