Semnal de Alarma al lui Volodimir Zelenski Privind Centrala Nucleara Zaporoje

Semnal Alarma Volodimir Zelenski Centrala Nucleara Zaporoje

Volodimir Zelenski a emis un foarte serios semnal de alarma cu privire la centrala nucleara Zaporoje, ea fiind supusa in aceasta perioada bombardamentelor lansate de catre armata Rusiei, insa orice incident care elimina radiatii pune in pericol nu doar locuitorii zonei, ci multe alte tari din Europa.

Presedintele Ucrainei spune ca in cazul unui incident nuclear, toata lumea este la mila vantului, directia si puterea dictand tarile care vor fi afectate de eventualele scurgerri de radiatii, sau mai rau, eventuale explozii si incendii care ar putea avea loc la centrala nucleara de la Zaporoje in aceasta perioada.

Zelenski cere o retragere imediata a tuturor trupelor armatei ruse de la centrala nucleara Zaporoje, ceva ce nu vedem pentru prima oara, dar ceva ce incepe sa fie tot mai serios discutat la nivel international, inclusiv in cadrul ONU, care s-ar putea implica in asigurarea securitatii pentru centrala nucleara.

“Orice incident de radiații la CNE Zaporizhzhya ar putea fi o lovitură pentru multe țări. Totul depinde doar de direcția și puterea vântului. Este necesar să trecem de la discuții și apeluri la noi sancțiuni dure împotriva Rusiei, împotriva Rosatom și a întregii industriei nucleare a statului terorist.

Toate forțele ruse trebuie să se retragă imediat de pe teritoriul stației și din zonele învecinate – fără nicio condiție. Timp de multe decenii, lumea s-a luptat pentru un control adecvat asupra tuturor activităților cu materiale nucleare și siguranța radiațiilor.

Și dacă acum lumii îi lipsește puterea și determinarea de a proteja o centrală nucleară, înseamnă că lumea va pierde. Există încă șansa de a preveni această pierdere.”

author avatar
Redactia iDevice.ro