Avertizari Meteorologice de ULTIMA ORA ale ANM pentru Toata Romania

Avertizari Meteorologice ULTIMA ORA ANM Toata Romania

Doua atentionari meteorologice importante au fost publicate astazi de catre ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, ele vizand aproape tot teritoriul Romaniei, si vizeaza doua evenimente meteo separate care se vor desfasura in Romania atat in cursul acestei zile, cat si in cursul zilelor urmatoare.

ANM a impartit atentionarile in doua coduri galbene despre care trebuie sa stie romanii in momentul de fata, iar asta pentru ca pot fi vizati de ceea ce se intampla, si e bine sa fit pregatiti pentru momentul in care vremea devine instabila si vor incepe sa cada averse torentiale in zonele care sunt vizate de catre atentionari.

MESAJ 1 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 17 august, ora 12:00 – 17 august, ora 22:00.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În Moldova, local la munte, în Maramureș, Transilvania și nordul Munteniei și al Dobrogei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Notă: fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse și în restul țării.

MESAJ 2 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 17, 18, 19 august.

Fenomene vizate: caniculă, disconfort termic ridicat.

Zone afectate: conform textului și hărții.

Miercuri, joi și vineri (17, 18 și 19 august), în regiunile vestice și sudice, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 34 și 38 de grade, cu valori mai ridicate vineri (19 august), spre 39…40 de grade în vest și sud-vest. Minimele nu vor coborî sub 18…21 de grade.