Facebook Messenger face o Schimbare MAJORA dupa Ani Intregi de Refuzuri

Facebook Messenger face Schimbare MAJORA Ani Intregi Refuzuri

Facebook Messenger are anuntata in mod oficial de catre compania Facebook, Meta, una dintre cele mai importante schimbari facute din momentul lansarii aplicatiei si pana in prezent, una care este ceruta de ani de zile, dar vine foarte greu. In urma unui nou scandal in SUA, in cadrul caruia Facebook Messenger a fost in prim plan, o fata de 17 ani care a facut avort, avand mai apoi mesajele din platforma transmise politiei, compania americana anunta grabirea procesului de criptare a conversatiilor.

Facebook Messenger testeaza in momentul de fata un sistem care va permite criptarea nativa a conversatiilor intre toti utilizatorii platformei, ceva ce acum poate fi facut doar intr-o maniera limitata de catre platforma de mesagerie. Acum exista in cadrul Facebook Messenger un asa-numit Vanish Mode, care permite criptarea conversatiilor intre oameni, dar el trebuie activat manual, si separat de conversatiile obisnuite, fara ca mesajele sa poata fi accesate chiar peste tot.

Facebook Messenger face o Schimbare MAJORA dupa Ani Intregi de Refuzuri

Facebook vrea totusi sa cripteze nativ toate conversatiile pe care le facem, iar testele facute acum de catre Facebook, Meta, pentru acest sistem vor fi extinse la nivel global pentru a grabi procesul de lansare. Pentru ca Facebook Messenger sa aiba parte de un sistem de criptare de ultima generatie, e nevoie de o refacere completa a aplicatiei, iar asta necesita timp, Facebook afirmand ca abia in 2023 va putea oferi aceasta schimbare in toata lumea.

Messenger se chinuie cu acest sistem in timp ce WhatsApp are conversatiile criptate de foarte multa vreme, iar cei de la Facebook nu par sa fi putut prelua modificarile de acolo pentru a le oferi pentru toata lumea inclusiv in aplicatia proprie. In ciuda acestui lucru, dezvoltatorii companiei lucreaza intens la pregatirea Facebook Messenger pentru criptarea tuturor conversatiilor, o schimbare care va oferi mai multa siguranta pentru toata lumea.

Facebook Messenger ne permite deocamdata, asa cum v-am spus mai sus, doar o criptare manuala, si cu anumite compromisuri a conversatiilor, deci mai avem de asteptat pana cand totul va deveni ceva nativ si usor de folosit.