VIDEO: Norul Radioactiv Emis in Cazul unui Accident Nuclear la Zaporoje ar Acoperi si Romania

VIDEO Norul Radioactiv Emis Cazul Accident Nuclear Zaporoje Acoperi Romania

Norul radioactiv emis de un posibil accident nuclear la centrala nucleara Zaporoje ar acoperi si Romania partial, conform atat unei simulari video facute de catre Institutul de Meteorologie din Ucraina, cat si conform unei harti care a fost publicata de catre Ministerul Apararii din Rusia chiar in cursul acestei zile.

Simularea tranzitului norului radioactiv peste Europa a fost facuta luand in calcul directia vantului in perioada 15 – 18 august, ea fiind realizata de ucrainieni, si vizibila mai jos, iar parti mari din Romania ar fi acoperite de catre acest nor inainte ca el sa se disipe, Ucraina, Republica Moldova, Polonia si Tarile Baltice fiind deasemenea afectate.

In cazul hartii Ministerului Apararii din Rusia, pe care o vedeti mai jos, impactul norului radioactiv care ar putea aparea in cazul unui accident nuclear la centrala nucleara de la Zaporoje, este mult mai mare, si ar putea acoperi jumatate din Romania, separat de Republica Moldova in intregime, si ar putea ajunge chiar pana in Germania.

VIDEO Norul Radioactiv Emis Cazul Accident Nuclear Zaporoje Acoperi Romania ministerul apararii
Harta Ministerului Apararii din Rusia cu dispersia unui posibil nor radioactiv de la centrala nucleara Zaporoje. FOTO: Ria Novosti.

Rusia controleaza centrala nucleara de la Zaporoje de luni de zile, a atacat diverse elemente de infrastructura de acolo, este acuzata ca vrea sa produca un accident nuclear, iar acum ameninta si sperie Europa cu “accidente nucleare”, dar ele ar trebui sa fie coordonate inclusiv cu directia in care bate vantul.

Estimarile sunt facute pentru zilele acestea, insa daca accidentul ar avea loc intr-un moment in care vanturile ar bate in directia Rusiei, atunci tara ar fi substantial afectata de norul radioactiv aparut in cazul accidentului nuclear, ceea ce desigur ca rusii nu vor.