Pericol Online Raporatat de DNSC cu Descoperirea unei Noi Campanii de Phishing

Pericol Online Raporatat DNSC Descoperirea Noi Campanii Phishing

DNSC le aduce in atentia romanilor un nou pericol online care este reprezentat de o campanie de tip phishing care se desfasoara in aceasta perioada in Romania, si care are in centru mesajele SMS, dupa cum puteti vedea si in mesajul de mai jos.

Vorbim despre o campanie de tip phishing care pune in centru vechea metoda de a pacali oamenii sa acceseze website-uri necunoscute pentru a vedea ce fel de presupuse colete au de primit, dar in realitate oamenii sunt pusi fie sa descarce aplicatii, sau atasamente, cu malware, fie sa-si cedeze datele personale.

O nouă tentativă de #phishing exploatează folosirea serviciilor de curierat, care în perioada reducerilor de sezon au o activitate mult mai intensă. Mulți dintre utilziatori se potrivesc pe acest scenariu, pentru că ar trebui să primească un colet.

Fiți vigilenți și analizați cu atenție informațiile primite, înainte de a face o acțiune ce ar putea duce la infectarea dispozitivului sau la pierderea datelor sensibile!

Evitați accesarea link-urilor sau atașamentelor din mesaje nesolicitate venite din surse necunoscute.

Evitați furnizarea de date personale, date financiare sau date de autentificare pe astfel de site-uri și verificați mereu în browser-ul de internet că vă aflați pe site-ul legitim!

Analizați cu atenție corectitudinea gramaticală și de exprimare a textului în limba română.

Verificați de fiecare dată adresa expeditorului din sursa mesajului primit. De multe ori atacatorii maschează numele real.