Saber Junction 22: Militarii Armatei Romane Participa la Exercitii Militare in Germania

Saber Junction 22 Militarii Armatei Romane Participa Exercitii Militare Germania

Armata Romana isi trimite militarii la exercitiul militar Saber Junction 22, care se va desfasura in Germania in cursul lunii septembrie, scopul sau fiind de a creste nivelul de pregatire al soldatilor pentru orice fel de actiuni in teatre de operatiuni.

Puteti vedea mai jos comunicatul celor de la MApN cu privire la acest exercitiu programat in poligonul Hohenfels din Germania, acesta fiind doar unul dintre exercitiile la care au participat militarii Armatei Romane in ultimele luni din perioada razboiului din Ucraina.

Șoimii Carpaților în linie dreaptă spre ”Saber Junction 22”.

Activitățile premergătoare exercițiului multinațional ”Saber Junction 22” au inclus revista de front, prin care militarii Batalionului 812 Infanterie ”Bistrița” au confirmat că sunt pregătiți pentru dislocare în poligonul Hohenfels din Germania.

Exercițiul, ce se va desfășura în luna septembrie, are ca scop creșterea nivelului de pregătire a fiecărei structuri participante și verificarea interoperabilității tehnice și acționale în context aliat, iar obiectivele de instruire vizează un spectru vast atât în ceea ce privește planificarea, cât și conducerea acțiunilor militare.

În toate etapele de pregătire s-au respectat cu strictețe normele și măsurile de siguranță împotriva răspândirii Covid-19.