ING Bank Anunta Oficial o Schimbare MAJORA despre care Trebuie sa Stie Clientii

ING Bank Anunta Oficial Schimbare MAJORA Trebuie Stie Clientii

ING Bank anunta o extrem de importanta schimbare care ii vizeaza pe toti clientii din Romania in momentul de fata, una despre care ar trebui sa stim cu totii, iar asta pentru ca ea vizeaza modul in care sunt facute tranzactiile bancare. Stiti deja ca in momentul de fata daca faceti un transfer catre un alt cont existent la ING Bank, veti vedea doar partial numele beneficiarului la care urmeaza sa ajunga banii pe care ii trimiteti voi in acel moment.

ING Romania spune ca incepand cu luna septembrie va afisa numele partial al beneficiarului si daca acesta are cont deschis la o alta institutie financiara din Romania, daca ea face parte din sistemul SANB (Serviciul Afisare Nume Beneficiar). Schimbarea nu vizeaza doar bancile, conform celor de la ING Bank, iar asta pentru ca se vorbeste despre prestatori de plati, deci teoretic oricine ofera un asemenea serviciu, si intra in SANB, va afisa date de acest gen.

ING Bank Anunta Oficial o Schimbare MAJORA despre care Trebuie sa Stie Clientii

ING ne spune ca multumita acestui sistem putem sa identificam eventuale fraude bancare inainte de a trimite efectiv banii catre o anumita persoana, sau entitate, ceea ce este extrem de important pentru a nu ramane fara bani si ceea ce cumparam. Multumita SANB, vom putea corobora informatiile pe care ING Bank le afiseaza in Home’Bank pentru tranzactie, astfel incat numele asociat contului catre care trimitem bani, sa fie cel al persoanei care trebuie sa ii primeasca.

ING Bank transmite deasemenea ca inclusiv numele noastre vor fi vizibile catre alti platitori in momentul in care ei vor sa faca o tranzactie, ceea ce desigur ca ar putea supara multa lume, si ar putea permite asocierea mai usoara a numitor persoane cu anumite conturi bancare. Foarte important de stiut este ca ING va transmite datele noastre catre Transfond SA (Casa de compensare a platilor interbancare) pentru ca sistemul SANB sa poata functiona.

ING Romania are mai multe detalii despre acest sistem disponibile direct pe website-ul sau, asa ca daca vreti sa aflati mai multe informatii, puteti intra acolo pentru a afla ce are banca de spus in legatura cu tot ceea ce ofera.