Ministrul Energiei Anunta Masuri de ULTIMA ORA pentru Romanii din Tara

Ministrul Energiei Anunta Masuri ULTIMA ORA Romanii Tara

Ministrul Energiei a anuntat o serie de importante masuri de ultima ora pentru milioanele de romani din intreaga tara, masuri care au fost deja stabilite si partial implementate, iar ele vizeaza asigurarea unei ierni fara prea multe griji din punct de vedere energetic pentru romanii din toata tara.

Ministrul Energiei vorbeste mai jos despre o serie de masuri care ar trebui sa ne ascigure de faptul ca vom avea atat energie electrica,c at si gaze naturale, la preturile plafonate, dar si in cantitati suficiente pentru a satisface nevoile tuturor oamenilor, insa si a companiilor care au nevoie de gaze, sau energie electrica, pentru a continua productia.

“Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Federației Naționale a Sindicatelor din Electricitate Univers și Federația Națională Mine – Energie, alături de colegii mei parlamentari Gheorghe Pecingină și Mihai Weber. Am discutat despre pașii ce îi vom face pentru a crește producția de cărbune și producția de energie electrică pe bază de cărbune.

Le-am transmis că voi susține și promova în Guvern actele normative pentru asigurarea fronturilor de lucru ale CEO. Totodată, vom demara discuțiile cu CE pentru adaptarea planului de restructurare al CEO Oltenia, cu încadrarea în bugetul aprobat pentru program, și despre legea decarbonizării, pentru o nouă corelare necesară în actualul context de securitate.

Am acceptat cu plăcere invitația de a participa, în cursul lunii septembrie, la evenimentul de aniversare a 50 de ani de la punerea in funcțiune a termocentralei de la Rovinari, ocazie cu care vom continua discuțiile tehnice. Înmagazinarea cu gaze a depășit cu mult graficul asumat, am ajuns deja la 70%. Estimăm că în cursul lunii septembrie vom ajunge la un nivel de înmagazinare la 80%.

Am trimis deja către Guvern raportul privitor la investițiile din energie. Iar în acest context, anunț că am început la minister evaluarea unei scheme de sprijin din PNRR, un apel de proiecte încheiat deja, care are drept obiectiv producția de energie din surse regenerabile. Au fost multe proiecte depuse în cadrul acestei scheme de sprijin și sunt convins că aceasta va fi un succes.

Mai mult, la sfârșitul acestui an vrem să demarăm, împreună cu Ministerul Agriculturii, un plan de investiții din fonduri europene pentru a sprijini agricultura și industria alimentară. De asemenea, avem programul pentru UAT-uri de producere a energiei electrice și termice în cogenerare. Invit toate unitățile administrativ-teritoriale să depună proiecte pentru acest program.”