Exercitii ale Armatei Romana alaturi de Divizia 101 Aeropurtata a SUA

Romania Anuntul ULTIMA ORA Situatia Ingrijoratoare

Militarii Armatei Romane au desfasurat o serie de exercitii alaturi de soldatii Diviziei 101 Aeropurtata din cadrul Armatei SUA, si vorbim despre escadrila 572 de elicoptere din cadrul Bazei 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu din Constanta, acolo unde sunt stationate trupele americane.

Armata Romana a desfasurat in ultimele 6 luni ale razboiului din Ucraina o varietate de exercitii militare cu trupele care fac parte din cadrul NATO, totul pentru a creste interoperabilitatea cu ele in eventualitatea desfasurarii de misiuni in teatre de operatiuni.

Munca în echipă este capacitatea de a direcționa realizările individuale pentru atingerea unui scop comun!

În perioada 22.08-25.08.2022, Escadrila 572 Elicoptere din cadrul Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu a planificat și executat alături de partenerul american din cadrul Diviziei 101 Aeropurtată (101st Airborne Division (Air Assault) Division -Air Assault) misiuni de tip evacuare aero-medicală (MEDEVAC/CASEVAC) și transport echipament militar (CARGO ).

Misiunea a avut ca scop pregătirea și îmbunătățirea nivelului de interoperabilitate în cadrul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).