NASA Trage un Semnal de ALARMA, Lumea Intreaga AVERTIZATA de Cercetatori

NASA Trage Semnal ALARMA Lumea Intreaga AVERTIZATA Cercetatori

NASA trage un grav semnal de alarma pentru intreaga lume chiar acum, iar asta din cauza faptului ca miliarde de oameni trebuie sa stie ceea ce se va intampla in zilele urmatoare dupa ce o puternica eruptie solara va avea efectele resimtite pe Pamant. Ieri omenirea a fost afectata de o serie de explozii solare care au generat o intrerupere de scurta durata a transmisiilor radio in Europa, insa ceea ce NASA a descoperit ne va afecta in zilele urmatoare.

NASA a descoperit ca o ejectie de masa coronara, CME, de intensitate foarte mare a avut loc pe suprafata soarelui zilele acestea, ea putand lovi Pamantul in cursul zilei de 29 august, iar efectele ar putea fi unele foarte puternice, din pacate. Vorbim despre aurorele care se formeaza in mod obisnuit in cazul in care Pamantul e lovit de radiatiile solare, insa NASA vorbeste deasemenea si despre interferente in transmisiile radio, a localizarii prin GPS, si nu numai.

NASA Trage un Semnal de ALARMA, Lumea Intreaga AVERTIZATA de Cercetatori

NASA Trage Semnal ALARMA Lumea Intreaga AVERTIZATA Cercetatori ejectie masa coronara
Explozie solara surprinsa de NASA in 27 August 2022. FOTO: NASA SDO.

NASA ne-a avertizat ca soarele ar urma sa ajunga in aceasta perioada la un maxim de intensitate in cadrul ciclului sau solar de 11 ani de zile, deci este de asteptat sa vedem nou explozii solare, sau ejectii de masa coronara, care sa afecteze Pamantul. Sansele ca radiatiile acestei explozii sa loveasca pamantul sunt de 50%, deoarece expertii NASA nu sunt siguri ca ea a avut loc in partea apropiata, sau indepartata, a soarelui, deci ramane de vazut care va fi impactul.

NASA a detectat deasemenea in cursul noptii trecute o serie de explozii solare de clasa M, exact precum cele care au provocat probleme cu transmisiile radio in Europa in cursul zilei de ieri, insa nu se stie cand, sau daca, acestea vor lovi Europa. Acestea din urma sunt deasemenea foarte periculoase, iar cei de la NASA incearca sa atentioneze toata lumea in legatura cu ceea ce se intampla pentru a fi pregatita inainte ca efectele exploziilor sa apara.

NASA continua sa monitorizeze activitatea soarelui in aceasta perioada, si va detecta mai mult ca sigur toate exploziile solare care vor avea loc, insa ce impact pot avea asupra Pamantului, si cand ar putea lovi, ramane totusi de vazut.